Sınav sisteminin değişimi sizi nasıl etkiledi?

nediyosun123123

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 8. sınıfım ve milli eğitim bakanımız sınav türünü değiştirdi. Hiçbir sınavda test olmayacak açık uçlu olacak, bunları getirdi ben kendi düşüncemi söylemek istiyorum, test olmaması bayağı bir kötü olmuş test çözmenin değeri düştü ve sorular ezbere dayalı olacak yani aldığımız bunca kaynak kitapları boşa gidiyor diyebilirim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ezberden ziyade okuduğunu anlama oluyor sorular. Ayrıca kaynak kitaplar yine önemli, LGS hala test (henüz). Sallayıp not almaktan daha iyi geldi açıkcası ama bakanın her haftada başka karar almasından düşünemiyorum artık.

Merhaba arkadaşlar, 8. sınıfım ve milli eğitim bakanımız sınav türünü değiştirdi. Hiçbir sınavda test olmayacak açık uçlu olacak, bunları getirdi ben kendi düşüncemi söylemek istiyorum, test olmaması bayağı bir kötü olmuş test çözmenin değeri düştü ve sorular ezbere dayalı olacak yani aldığımız bunca kaynak kitapları boşa gidiyor diyebilirim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bence iyi oldu. Benzerini lisede de yapıyorlar. Gerçekten okuyanlar okumayan ayrılsın diye yaptılar. Her gelip geçen artık sınıf geçemiyor.

Okumak isteyen okur ama ezberi kötü olan ne yapacak.
Ezberle alakalı değil. Ders , şiir ezberler gibi ezberlenmez. Çalışa çalışa ezberlenir. MEB de de uzun yıllardır yaptığı hatayı düzeltmeye çalışıyor. Okulların eski statüsünü kazandırmakta. Eğer eskisi gibi devam etse okulun anlamı kalmaz. Yan gelip yatan herkes geçer ve geçti de.

Bro ezberle alakalı sana adam şık sormacak mesela din dersinde sana şık sorulmacak mesela kader nedir diyecek sen aklından açıklama yapacaksın bu mu ezbere dayalı olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı