Şınav sonrası kol ağrıması

kapadık_41

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
-
Spora 3 hafta önce başladım bu hafta son haftamdı. Bu 3 haftalık süreçte şınavdan sonra kolumun üstü ağrımıyordu ama 4 hafta ağrımaya başladı. Şınavı çekiyorum ağrısı 10-15 dakika sonra geliyor. O yüzden bu hafta ara vereyim dedim şimdi yine şınav çektiğimde yine aynı ağrı var nasıl düzelir? Sakatladım mı?

Muhtemeden ya kasın yırtıldı yada kollara vermen gereken şiddetin çok üstünde bir şiddet verdin.En iyisi 2-3 hafta dinlenmen.

Ben de spor yapıyorum, kaslarımı ne zaman zorlasam aynı ağrı oluyor. Hatta kolum bile titriyor ilk 1-2 saat.
Kasların yırtıldıysa ağrıyan yerdeki kaslarını sık bicepslerin ağrıyorsa diğer kolunla karşılaştır anormal görünüyorsa yırltılmıştır büyük ihtimalle.

Spora birden başlarsanız ilk haftalarda bedeniniz çok yorulur. Halı sahaya yılda 2 kez giden kişileri düşünün. Sonraki gün ağrıdan duramazlar. Ama sizde kas zedelenmesi de olmuş olabilir. Bence bir doktora gözükün.

Spora ilk defa başlayan birisiniz. Vücudunuzun bütün ağırlığını kollarınıza yüklüyor ve bunu her hafta yapıyorsunuz. Sence bu mantıklı mı? Spora yeni başlayan birisi olduğun için kasların zedelenmiştir, hele ki kilon boyuna ve yaşına göre fazlaysa o kas zedelenmesi seni yiyip bitirecektir 1-2 hafta. Yaşını, boyunu ve kilonu söyler misin?

Spor'un ilk ayı hazırlık ayı oluyor genelde. Vücudunu spora hazırlıyorsun. Antrenmana başlamadan önce iyice ısının. Haftada 3 veya 4 gün idman idealdir. Geri kalan günler dinlenmelisiniz. Yüksek ihtimalle iyice ısınmadığınız için vücudunuz ağrıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…