Sınav sonuçları düşük geldi, ne yapmalıyım?

Okuldan kaçma derken? Herkesi aynı kefeye koymak ne kadar doğru acaba? Okulda gereksiz dersler görüyoruz. Bundan dolayı "bana kalırsa" evde çalışmak daha verimli. Ayrıca meslek lisesinde okuyanları aşağılamaya çalışmadım demek istediğim kendileri bir şekil liseyi atlatan ve şu an bu kararı savunanlar içindi.

Ek olarak ileride edebiyat dersini öpe öpe görmek zorunda kalacaksam bu sistemin suçudur.

Fikirlere saygı duymak zorundayım. Aynısı sizin döneminizde olsaydı tepkinizi merak ederdim.

Benim dönemimde bunlardan daha radikal değişikler oldu, en basiti lisenin 3 seneden 4 seneye çıkışı bile üzerimize atıldı. Affedersin bunlarınki kedi bir tarafını görmüş yara zannetmiş tabirine uyuyor.

Her dönemin, her sistemin kendine göre zorlukları vardır katılıyorum ama cümleye "yeni eğitim bakanı lelele" diye giren birisinin uçan kuşa bile bahane bulacak kafada olduğunu anlamak zor değil.

Ya bu aileler çocuğa ceza vermemeli. Azıcık uyarır 1-2 gün bırakır verir sonra, neden sürekli PC alıyorlar bende anlamıyorum. Çocuk isterse çalışır istemesse çalışmaz sizene.

Bir tarafta ergenliğe yeni girmiş bir çocuk öbür tarafta ise dünyada evde "eğitimin" ne kadar zararlı olduğu hakkında onlarca çalışma yayınlayan binlerce profesör pedagog. Hmm kimin fikrini ciddiye almalıyım acaba. Okul sadece senin matematik öğrenip sınavda tık tık şık işaretlemen için gittiğin bir yer değildir okul öğrenciye farklı kültürlerden insanlarla iletişime geçmeyi öğretir, toplumsal hayata giriştir, zor durumlara karşı mücadele etmen gerekir, öyle evde pamuklara sarılmış vaziyette sınava hazırlanmak kadar saçma bir şey yok çünkü hayat öyle değil. Kabullenseniz iyi olur. Gereksiz ders var mıdır vardır örneğin Din dersi bence çok gereksiz, Kuran-ı Kerim almıştım çok gereksiz ve Osmanlıca almıştım o da inanılmaz gereksizdi yani öğrendim ama 1 kere bile ihtiyaç duymadım, müzelerde zaten tercümesi var hani..ama gören sanacak ki evde olduğun zaman günde 16 saat aralıksız ders çalışacaksın... Bahane...

Senin edebiyat öğrenmemen yine sistemin suçu mu olmuş? Kardeşim daha demin Edebiyatı küçümseyen sensin, küçümsediğin şeyi öğrenmemişsin diye sana bir daha veriyorlar o dersi. Senin gibi insanlar edebiyatı öğrenmiyor, ben MF'ciyim edebiyat ne alaka diyor diye eklendi o dersler. Bende liseye gittim bende MF öğrencisiyim bende Edebiyat gördüm ama gayet bir TM öğrencisi kadar Edebiyat bilgisine sahip oldum, çünkü o dersi matematikten fizikten önemsiz görmedim.

Her dönemin kendine göre zorlukları olabilir buna katılıyorum. Ama o bahsettiğiniz kişi ben değilimdir umarım. Konu sahibinden bahsediyorsanız kendisini bilmediğim için bir şey söyleyemem. Ben kendim için konuştum. Ama bu yüzden yok milli eğitim bakanı istifa şu bu denmesini bende yanlış buluyorum. Bundan önce başkası vardı ona da aynısı deniyordu ondan önce başkası vardı ona da karşı çıkılıyordu. Buradan da komple sistemin hatalı olduğunu düşünüyorum kendimce.

Niye kendinizi eleştirmeyi hiç düşünmüyorsunuz? Belki sistemin haricinde siz de bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur?

Konu sahibini diyordum. Benim eğitim sistemimde tek beğenmediğim şey zırt pırt değişmesidir. Bir tane sistem oturtacaksın neyse odur, öğrencilerin lafına baksan hiç okul olmasın buna göre hareket edilmeyecek sonuçta.

İlk öğretim 8 seneye, lise 4 seneye çıkarıldıktan sonra bırakacaklardı. Ne zaman 4+4+4 sistemi geldi telefon modeli çıkarır gibi senelik değiştirmeye başladılar. Şimdi ise öncesine geri dönmeye çalışıyorlar.

Tabii bunlar öğrencilerin sığınması gereken bahaneler olmamalı, biz kendi eleştirimizi yapalım onların yapması gereken ise ortama uyum sağlamak, hatalarından ders alıp daha iyisini başarmak. Bahanelere alışırsa kendi kendisini aşağıya çekmeye başlar.

Katiliyorum dediklerinize. Ogrenciler olarak her duruma bir bahane uretirsek hicbir cacik olmaz bizden. Zaten calisacak adam her durumda calisir, calismayacak olan hic calismaz bahane uydurur. Ben, bana gore olan sacmaliklari dile getirdim aslinda. Tabi sizin dediginizi de mantikli buldum sonucta her donemin farkli zorluklari ya da alisilmasi gereken durumlari varmis.

Daha ilk cumleden asagilayici bir yapiyla baslamissin. Tartismayi surdurmek istemiyorum senin fikrin deyip geciyorum.

9 ve 11 lisenin en zor sınıfları diyebilirim. Çok fazla düşünme sadece sınavları son güne bırakma çünkü lise ortaokul gibi değil maalesef ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…