Sınav sonuçlarım çok kötü

536638

Decapat
Öncelikle bu yıl 9. sınıfa başladım ve iyi ilerlettim. 1. dönem 1. yazılılar'dan sonra ortalamam 82'ydi ve mutluydum çünkü ilk defa görüyorduk bu dersleri. Çalıştım, matematikten 100 almıştım lakin 1. dönem 2. yazılılar gelene kadar böyle kimi yazılı iyi kimi yazılı kötü geçti. 2 tane kötü not almıştım. Coğrafya: 36 Biyoloji: 37. Babam tabii kızdı, haklıdır ama ben cıddıye almamıstım sankı ve bu kotu patladı basıma. Devam ettik, iste böyle. Bızım sınıftakiler geziyor. Akşamları sabaha kadar oyun oynuyor. Ben hıcbırını yapmıyorum. Hani söyle diyeyim; ben de bunlar gibi gezsem tozsam çok daha fazla çalışırım cunku ıstedıgın bir şey oluyor ama ailem izin vermedi. Ben de salaklığıma verip çalışmadım son gunler sınavlara çalıştım annem test çöz dedi, cevap anahtarından geçirme yaptım. Bununla da övündüm. Sınavlar geçtikten sonra kötü geçen sınavlarım vardı ve babam yıne kızdı, aşırı sınırlendı ama haklıdır. Benim eşekliğim. Annem dedi ki bana oğlum, baban bak okumadı, bir tane patronun dediklerını yapıyor. Sen neden böyle olasın ve kendı kendıme dedım kı "ben neden insanlara emir vermeyeyim, niye bir tane adamın emirlerine uyup hayatımı b*ka sarayım?". Şu anda babamla aram kötü sayılır, hiç konusmuyoruz. Bana notları duzeltene kadar karşısına cıkmamam gerektıgını soyledı. Şu anda notlarım kötü. Çoğu 60-70 arası ve edebiyat 49; coğrafya 37; biyoloji 38; tarih 38.
Matematik temelim cok iyi oldugundan 82 almıstım. Lutfen bana tavsiyeler veri, n notlarımı duzeltıp ovunmek ıstıyorum bu sefer. Şu anda calısıyorum, mesela eksik kaldığı için gelmiyor, anlamam cok zorlaşıyor. Mesela şu anda gerçekten çalısıyorum ama iş işten geçti. 2. donem 2 yazılıları yuksek tutmalıyım. Tavsiyelerınızı aşağıda belirtirseniz sevınırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal medyayı kapat. Bilgisayarında ve telefonunda oyun varsa sil. Vaktini alabilecek sosyal şeylerden uzak dur ve sadece ders çalış. Tabi ki bu zor birşey ama notlarını gerçekten çok yükseltmek istiyorsan sadece onlara odaklanmalısın.

Olay sende bitiyor, senden daha düşük alanları düşün üzülmemek istiyorsan. Onlar 20-30 puanı hedefliyorken sen 50 puanı hedeflemiş oluyorsun düşük alsan da. Üstteki arkadaşın da dediği gibi kendini geçici zevklerden uzaklaştır, zaten sınavları atlatınca yeterince zamanın olacak bunlar için.

Derslerini daha fazla ciddiye al kendini onlara ver üstteki arkadaşın da dediği gibi onlar daha düşük puanları hedefliyorken sen yükseğe odaklan başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı