Sınav yerini önceden gidip görmek mantıklı mı?

diyar06

Picopat
Daha fazla  
Birçok hocamız sınava gireceğiniz okula birkaç gün önceden gidip salonunuzu oturacağınız sırayı görün faydası olacaktır stresinizin heyecanınızın büyük kısmını atarsınız, kendinizi daha hazır hissedersiniz diyor. Bildiğiniz üzere okullara yabancı insan alınmıyor sizin fikriniz nedir?

Mantıklı. Sınava gireceğin yerin havası bile psikolojini etkiler. Sınav giriş belgeleri açıklandıktan sonra okul idaresine görmek istediğini bildirerek girebileceğini düşünüyorum. İlk-Orta-Lise olması önemli. Sıraların boyutu çok önemli. İlkokula çıkanlar genelde sıraların küçük olmasından şikayet ediyor. Ben YKS 2024'te lisemde girdiğim için bakmadım.

Birçok hocamız sınava gireceğiniz okula birkaç gün önceden gidip salonunuzu oturacağınız sırayı görün faydası olacaktır stresinizin heyecanınızın büyük kısmını atarsınız, kendinizi daha hazır hissedersiniz diyor. Bildiğiniz üzere okullara yabancı insan alınmıyor sizin fikriniz nedir?

Aslında bu şunun için hani gideceğiniz yeri yadırgamayın ve sıranızda bir sorun olur veya sallanıyordur gibisinden bir kontrol edin. Geç kalmamak için yol aklınızda kalsın diye.

Kesinlikle doğru bir hareket , denemelerde zaten LGS/YKS'den farksız bir oturum deneyimi sunuyor. Tek fark gittiğiniz oturumdaki alan olacak. Siz bu alana önceden gidip de burada "deneme olacağım" şeklinde aklınıza kodlarsanız hem stresiniz sanki orayı önceden gördüğü için azalır hem de sizin için olumlu bir geri dönüşü olur.

Evet mantıklı. En azından gidip sırana bakabilirsin. Sıranda çizik, delik veya gıcırdama varsa şikayet edebilirsin. Nasıl girebileceğini idare ile konuşabilirsin.
Bu tür durumlarda okullarda yedek masa/sıra yoksa ciddiye alırlarsa başkasıyla değiştirip sallanmayan masa koyuyorlar. Her şekilde bir peçete katlamak için koy oraya. Ayrıca sınav anında çok terlersin her pencereyi açık tutmaları iyi olur senin açından.

Aslında bu şunun için hani gideceğiniz yeri yadırgamayın ve sıranızda bir sorun olur veya sallanıyordur gibisinden bir kontrol edin. Geç kalmamak için yol aklınızda kalsın diye.

Çok doğru çok teşekkür ederim yanıtlarınız için okul idaresine gidip görmek istediğimi bildirmek mantıklı geldi, ve gerçekten de sıra mevzusu çok çok doğru geçen sene girmiştim sınava ve sınıftaki masaların birçoğu sallanıyordu gözlemci hocalar alel acele karton falan bulup koydular altlarına hep. Neden son vakte kadar bekliyorlarsa artık :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı