Sınava 2 ay kala eşit ağırlık alanına geçmek mantıklı mı?

Sana bağlı biraz. Kendini geliştirirsen iş imkanı çok.

Ona da bakılabilir aslında da insanın kafası çorba oluyor artık.

Bölümü okuyanlar da bilmiyor çoğunlukla, karma bir bölüm -en azından Sakarya üniversite'de öyle- olduğu için yapacağın işlerin çerçevesi çok geniş bir hâl alıyor. Tıp okursan doktor, hukuk okursan avukat olursun gibi bir şeyi yok bölümün. Zamanla yönelecek bir yer bulur herhalde insan.

Ek olarak, sanırım eşit ağrılıkta gidilesi en iyi bölüm diyebiliriz.

Hocam anladığım kadarıyla bu bölüm işletme gibi ama yeni modern hayata entegre edilmiş biçimde

Ona da bakılabilir aslında da insanın kafası çorba oluyor artık.

Hocam anladığım kadarıyla bu bölüm işletme gibi ama yeni modern hayata entegre edilmiş biçimde
Yani üniversiteye göre değişse de işletme ve mühendislik derslerini harmanlıyor diyebiliriz, mesela bir dönem hem hukuk dersi hem muhasebe dersi hem de algoritma (python genelde) dersi alabiliyorsun. Ne alaka bu dersler denebilir ama karma dediğimiz şey bu işte, matematik derslerinin olması da cabası. Her şeyden biraz biraz öğrenmeyi sevip konunun derinlerine inmekten pek haz etmeyen biriyseniz eğlenceli bir bölüm.

Yani üniversiteye göre değişse de işletme ve mühendislik derslerini harmanlıyor diyebiliriz, mesela bir dönem hem hukuk dersi hem muhasebe dersi hem de algoritma (Python genelde) dersi alabiliyorsun. Ne alaka bu dersler denebilir ama karma dediğimiz şey bu işte, matematik derslerinin olması da cabası. Her şeyden biraz biraz öğrenmeyi sevip konunun derinlerine inmekten pek haz etmeyen biriyseniz eğlenceli bir bölüm.

Vallahi hocam aslında benlik bölüm çevrede varsa iş bulunur tabii oda batıda bulunur Diyarbakır'da bulunur mu bilemiyorum.

Arkadaşlar 2'inci mezun senem bu sene ve hala sayısalda istediğimi yapamıyorum. TYT 65-70 netlerdeyim. Bazen daha fazla bazen daha az AYT'de ise matematik 10-12 fen 6-7 tane yapıyorum. Bu son 2 ay EA kısmını çalışırsam neler yapabilirim? Yani demek istediğim MAT2'yi artirmak ve edebiyat sosyal 1 yapmak.

Fikirlerinizi bekliyorum, yorum yaparsanız sevinirim.

Bence sınava 2 ay kalmışken mantıksız bir girişim olur. AYT fende 2 saat çalışmayla halledilebilecek birçok konu var ayrıca matematiktede sıkı çalışırsanız sınava kadar 20-22 net görürsünüz

AYT sayısal tarafta 2 ayda çok rahat 40 nete çıkılır 40tan sonrası için ağır konular var

Bence sınava 2 ay kalmışken mantıksız bir girişim olur. AYT fende 2 saat çalışmayla halledilebilecek birçok konu var ayrıca matematiktede sıkı çalışırsanız sınava kadar 20-22 net görürsünüz

AYT sayısal tarafta 2 ayda çok rahat 40 nete çıkılır 40tan sonrası için ağır konular var
EA'da 60'a kadar çıkar. Fen çok zor.

EA'da 60'a kadar çıkar. Fen çok zor.

Hocam fende kabul ediyorum zor konular var ama bir o kadar da basit konular var fiziğin modern fizik kısmı, AYT kimyada enerji, modern atom, çözeltiler, karbon kimyası, biyoloji zaten komple ezber yani öyle aman aman bir zorluğu yok. Edebiyattaki yazar şair isimleri, felsefe vs bana çok daha korkunç geliyor yalan yok😃

Ayrıca sayısaldaki 40net ile kazanacağı bölümde, EA'da 60 net ile kazanacağı bölümden çok daha önü açık olacağına inanıyorum tabii ki nasip bu işler ama EA'da pek mantıklı okunacak bölüm yok. Yine de konu sahibinin fikri bir şey diyemem. Ben sadece fikrimi belirttim.

Hocam fende kabul ediyorum zor konular var ama bir o kadar da basit konular var fiziğin modern fizik kısmı, AYT kimyada enerji, modern atom, çözeltiler, karbon kimyası, biyoloji zaten komple ezber yani öyle aman aman bir zorluğu yok. Edebiyattaki yazar şair isimleri, felsefe vs bana çok daha korkunç geliyor yalan yok😃

Ayrıca sayısaldaki 40net ile kazanacağı bölümde, EA'da 60 net ile kazanacağı bölümden çok daha önü açık olacağına inanıyorum tabii ki nasip bu işler ama EA'da pek mantıklı okunacak bölüm yok. Yine de konu sahibinin fikri bir şey diyemem. Ben sadece fikrimi belirttim.

Sayısaldan devam dün gece bir düşündüm bizden fazla konuşan adam olmaz çok etiket olmamalıyız yani demek istediğim sınava kadar 300 bin altını garantilersem mühendislik vereceğim bu hedef içinde tavsiyelerinizi bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı