Sınava 7 ay varken mezuna bırakmak mantıklı mı?

neoxt12

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Bilgisayar mühendisliği okuyuyorum ve şu an staj görüyorum.

Şimdi amacım 4 yıllık devlet üniversitesine girmek ve bunun için İstanbul'da en az 60k civarı sıralama yapmam gerek. Bildiğiniz gibi meslek liselerinde kültür dersleri az fizik kimya biyoloji tarzi dersleri görmüyoruz. Ayrıca bu sene matematik bile yok.
Önümde 7 ay gibi bir süre var ve bu süreçte sizce 7 ayda bütün konuları halledip bütün yılımı vermeli miyim ya da 2 yıllık kazanıp DGS mi gecmeliyim ya da bu sene mezuna bırakıp rahat bir sekilde çalışmalı mıyım? Bu arada 3 gün staj görüyorum ve o zamanlarda ders çalışmam çok zor.

Bence yetişir gibi haftada 4 gün çalışsan bile verimli bir çalışma ile baya ilerletirsin ama çok yorar 60k da bir tık zor gerçekçi olursak ama zaten mezuna kalacağım diye kendini o moda sokma şansını dene. Tyt, ayt netlerin nasıl?

Bence yetişir gibi haftada 4 gün çalışsan bile verimli bir çalışma ile bayağı ilerletirsin ama çok yorar 60k da bir tık zor gerçekçi olursak ama zaten mezuna kalacağım diye kendini o moda sokma şansını dene. TYT, AYT netlerin nasıl?

Matematikle aram iyi kendimi gerçek bir denemeye sokmadım ama TYT matematikde 15 net falan zorlanmadan halledebilecegimi düşünüyorum. Ama dedigim gibi meslek okudugum için konu bazlı eskigim çok fazla ve ayrıyeten fazla ders çalışan birisi değilim yani kendimi o kafaya sokmak zor olabilir

Bence yine de kendine bir çalışma düzeni oluştur, az çok düzeni oturtsan mezun senende iyi bir çalışma ile derece yaparsın, matematikte TYT de soru pratiği yap çok soru çöz, Ayt de zaten konuları iyice öğrenmen lazım sonrası her türlü soru çeşidini çöz kendini geliştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı