Sınava az bir zaman kala netler istenildiği gibi değil

308943

Kilopat
Merhaba. 12. sınıfım sayısal öğrencisiyim. TYT netlerim 100-110 arasında genelde ondan yana sıkıntım yok ama AYT istediğim seviyede değil. Genelde 60-65 arası geliyor hedefim 75 civarı yapmak. Düzenli olarak branş denemesi çözüyorum ancak fende fiziği düzeltsem kimya düşüyor kimya iyi gelse fizik düşüyor bir türlü 35 üstüne çıkamadım. Matematik genelde 35 ve üstü gelebiliyor ama fen biraz kötü. Kalan sürede ne yapabilirim, nasıl netlerimi artırabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuları iyice biliyorsan denemelerde 3-5 neti dert etmeye gerek yok bence. Sınava iyi bir psikolojiyle girersen ve konulara da hakimsen eminim ki denemelerden daha iyi yaparsın. Gerçekten o anki psikoloji önemli.

Konuları iyice biliyorsan denemelerde 3-5 neti dert etmeye gerek yok bence. Sınava iyi bir psikolojiyle girersen ve konulara da hakimsen eminim ki denemelerden daha iyi yaparsın. Gerçekten o anki psikoloji önemli.
Konu eksiğim yok olanları da kapatıyorum yavaş yavaş. Çıkmış sorular daha basit geliyor ama bakalım hayırlısı.

Dostum bu sene hiç çalışmadım bir dahaki sene hazırlanıp girmeyi düşünüyorum bu sene naptiklarini hangi denemeleri hangi testleri çözdüğünü günde kaç saat çalıştığını bir anlatsan mükemmel olur.

Deneme çözmeye devam et bence konuların tam olduğu kesin. Daha çok soru tipi görerek ve çözümlerini izleyerek yükseltebilirsin.

TYT için ben geçen seneden beri problem, paragraf, geometri çözüyordum. O yüzden pek sorun yaşamadım. Paragraf için Sıfır Risk, problem için Bilgi Sarmal veya Acil yayınları, geometri için başlangıç için 345 daha üst düzey için Orijinali öneririm. TYT Türkçe denemesi olarak 3D ve 345 öneririm. Matematik için orijinal ve 3D. Fen ve sosyal için 3D. AYT için de matematikte yaklaşık 4-5 tane soru bankası çözdüm. 345, 3D soru bankası ve VDD, Eyüp B, Orijinal gibi kaynakları çözdüm. Limit, türev, integral için orijinal fasiküllerini aldım. Sayısalcı mısın bilmiyorum ama fen kısmında fizik için 345 ve 3D, kimya için Aydın ve Orbital, biyoloji için Biyotik ve Palme çözdüm. Deneme olarak fen dersleri için 3D, Bilgi Sarmal tercih edebilirsin. Sadece tek ders için kitap çıkaran (kimya için Orbital, biyoloji için Biyotik gibi) yayınları tercih edebilirsin. Matematik olarak Orijinal ve 3D'nin denemelerini öneririm. 345 de iyidir. Günlük 5 saat falan çalışıyorum okul olduğu için ama okul olmadığı zamanlar 8 saate falan çıkmaya çalışıyorum. Ayrıca YouTube'dan soru çözüm videoları izlemeni öneririm. Fiziğim normalde berbatken 10'un altına düşmemeye başladım AYT'de ve Altuğ Güneş'in tarama testleri çok büyük katkı sağladı.

Hocam erinmemişsiniz yazmışsınız çok teşekkür ederim. Ders çalışırken hangi kanalları izliyorsunuz.

Hocam erinmemişsiniz yazmışsınız çok teşekkür ederim. Ders çalışırken hangi kanalları izliyorsunuz.
Rica ederim ne demek. Matematik için Eyüp B. , kısa soru çözümleri için Matematik Özel ve Şükrü Akkoyun, Fizik için konu anlatımında ben Özcan Aykın'ı daha çok seviyorum ama Altuğ Güneş de çok iyidir. Soru çözüm için Altuğ Güneş'i öneririm. Kimya için Görkem Şahin organik kimyada bana bayağı katkı sağladı. Biyoloji için de Dr. Biyoloji'yi öneririm. Türkçe için video izlemedim o yüzden öneri veremeyeceğim maalesef.

Tekrar teşekkür ederim dostum.

110 TYT yapıp 65 AYT yapana hiç rastlamadım muhtemelen konu eksiğiniz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…