Sınava az kalmışken 30 üstü Türkçe neti için ne yapılmalı?

Hocam dil bilgisi ne durumda peki dil bilgisini sağlam oturtursanız çok katkı sağlar yani paragraftaki yanlışlarınızı örtebilir.

Bir de hocam belki çözme tekniğiniz yanlıştır veya çok süre veriyor da olabilirsiniz. YouTube'da paragraf kampları vardı onlar işinize yarayabilir.

Unuttum onu da 6-7 gün sonra tekrar edeceğim öğreneli 5 ay oldu çok iyi yapıyordum ancak tekrar edeceğim hatırlarım diye umuyorum.

Hocam yazdığınızı anlamadım ama bu Tanrı vergisi bir şey. Biri okuduğunu iyi anlıyorsa biri kötü anlıyorsa, kötü anlayan ister 10 kitap bitirsin iyi anlayana ulaşması zor olacaktır.

Gerekirse 4 5 kez oku. Deneme çözerken hıza odaklanma. Sadece soruyu doğru anlamaya odaklan. Gerekirse tek soru için 30 dakika vakit kaybet. Önemi yok. O soruyu doğru çözmeyi öğreneceksin. Dediğim gibi sana bir abi tavsiyesi. Tek yapman gereken paragraf çözmek. (çeşitli kaynakları dene. Tek kaynağa sınırlı kalma. + son yıllarda çıkmış soruların hepsini çözmüş ol.)

Bu arada son eklemem. En iyi yöntem kendi bildiğiniz ve doğru yaptığınız yöntemdir. O yöntem işliyorsa ve doğruya ulaşıyorsanız o yönteme devam edin. Birilerinin yöntemlerini denemeyin.

Teşekkürler tavsiye için.

Uzun paragrafları böl parçala taktiğiyle oku, örneğin 3,4 satır okudun çizgi koy sonra okuduğun bilgilerle şıkları ele hem de şıklar aklında kalacak paragrafa devam et. Bu taktik çok geliştirdi beni.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gizli cevheri paylaşıyorum..

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı