Sınava çalışırken ne kadar ara verilmeli?

395014

Hectopat
Tamamen sıfırdan önce TYT matematik, sonra da AYT matematiği halletmem gerekiyor. Günde 5-6 saat çalışmayı düşünüyorum sizce ideal mi yoksa daha mı fazla olmalı ve haftada kaç gün çalışmalıyım?

Ocak ayına kadar TYT ağırlıklı gidip daha sonra AYT ağırlıklı çalışmak mantıklı olur 5-6 saat verimli geçerse bence fazlasıyla yeterli haftada 1 gün deneme için ayırabilirsiniz o gün ders çalışmazsınız veya daha az çalışırsınız.

Ocak ayına kadar TYT ağırlıklı gidip daha sonra AYT ağırlıklı çalışmak mantıklı olur 5-6 saat verimli geçerse bence fazlasıyla yeterli haftada 1 gün deneme için ayırabilirsiniz o gün ders çalışmazsınız veya daha az çalışırsınız.
Bazıları haftada 1 günü sadece kendinize ayırın gibi bir şeyler söylüyordu da bana saçma geldi. Sizce mantıklı mı?

Bazıları haftada 1 günü sadece kendinize ayırın gibi bir şeyler söylüyordu da bana saçma geldi. Sizce mantıklı mı?

Yani ara sıra kendinizi mutlu etmekte gerekiyor bence saçma değil sonuç olarak 1 yıllık yoğun bir tempo ara sıra kendinize zaman ayırmazsanız istikrar sorunu olabilir o günlerde atıyorum rutin dahilinde 20 problem 20 paragraf çözersiniz ekstra bir şey yapmazsınız.

Haftanın her günü çalışmalısınız, mola vermenizi gerektirecek durum yok. Pazar gününü de genel tekrara ayırabilirsiniz, ayın sonunda da Pazar gününde aylık tekrar yaparsınız. Tekrarlar önemli.

@395014, şu an TYT'ye mi yoksa AYT'ye mi çalışıyorsunuz? Seviyeniz nedir? Kaç net yapıyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı