Sınava çalışma taktikleri

Merhabalar, sınava en iyi şekilde nasıl motive olup hazırlanılır. Konsantrasyonun artması için ilaç kullanıldığını bile okudum. Sizce bilişsel performans nasıl arttırılır? Günde 7-8 saat ders nasıl çalışılır? Sizce takviye almak gerekli midir? Linkini bıraktığım ürünün konsantrasyon arttırdığı yaziyor. Sizce etkisi olur mu?

Öncelikle konsantrasyon için ilaç kullanılmasına gerek yok. Bunu kendinizin de sağlaması mümkün.

Konsantrasyonu sağlayabilmek için varsa çalışacak arkadaşınız beraber çalışmayla başlayabilirsiniz. Üniversite sınavına çalışırken kullandığım bir yöntemdi, faydasını çokça gördüm.

Eğer tek başınıza çalışmaya odaklanacaksanız ya da beraber çalışacak bir grubunuz yoksa kütüphane gibi bir ortamda çalışılmasını öneririm. Sizi ister istemez o havaya sokacaktır atmosfer. Kütüphane mümkün değilse geniş ve boş bir oda da olur. Mesela evinizin salonu.

Diğer bir nokta da bir anda çok büyük bir konuyu çalışmaya çalışmamak, küçük kazanımlar halinde gitmek. Hedef olarak geniş bir alan belirlenmişse bir yerde takılıp ben bunu yetiştiremem kafasına girerek konsantrasyonu bozmak mümkün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı