Sınava çalışma taktikleri

Merhabalar, sınava en iyi şekilde nasıl motive olup hazırlanılır. Konsantrasyonun artması için ilaç kullanıldığını bile okudum. Sizce bilişsel performans nasıl arttırılır? Günde 7-8 saat ders nasıl çalışılır? Sizce takviye almak gerekli midir? Linkini bıraktığım ürünün konsantrasyon arttırdığı yaziyor. Sizce etkisi olur mu?

Bana saçma geliyor ya. İçinden geliyorsa, hedefine ulaşmak istiyorsan elinden geleni belki de daha fazlasını yaparsın. Vicdanın rahat sınava da girersen sıkıntı yok. Olur olmaz, nasip kısmet.

Öncelikle konsantrasyon için ilaç kullanılmasına gerek yok. Bunu kendinizin de sağlaması mümkün.

Konsantrasyonu sağlayabilmek için varsa çalışacak arkadaşınız beraber çalışmayla başlayabilirsiniz. Üniversite sınavına çalışırken kullandığım bir yöntemdi, faydasını çokça gördüm.

Eğer tek başınıza çalışmaya odaklanacaksanız ya da beraber çalışacak bir grubunuz yoksa kütüphane gibi bir ortamda çalışılmasını öneririm. Sizi ister istemez o havaya sokacaktır atmosfer. Kütüphane mümkün değilse geniş ve boş bir oda da olur. Mesela evinizin salonu.

Diğer bir nokta da bir anda çok büyük bir konuyu çalışmaya çalışmamak, küçük kazanımlar halinde gitmek. Hedef olarak geniş bir alan belirlenmişse bir yerde takılıp ben bunu yetiştiremem kafasına girerek konsantrasyonu bozmak mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…