Sınava çalışmak için disiplin nasıl sağlanır?

z7y_michael

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta olduğu gibi; üniversite sınavı var ve çalışmam gerek. Bir türlü olmuyor.

Başlıkta olduğu gibi; üniversite sınavı var ve çalışmam gerek. Bir türlü olmuyor.

Program oluşturun telefondan uzaklaşın veya bilgisayardan ders çalışacağınız gün internetin fişini çekin kendimizce ders çalışmayı eğlenceli hâle getirin geleceğinizi düşünün gelecekte pişman olursunuz sıkıldığında biraz dışarı çık hava al tekrar başla.

Önce hedef belirleyeceksin. Atıyorum ilk 50k veya 10k... Sonra da her derse nasıl çalışman gerektiğini öğreneceksin. Yıllardır olan sınav yeni bir şey yok, herkesle aynı şeyi yapacaksın. Oturup çalışmak için de düşünmeyeceksin, alışkanlık haline gelmesi lazım. Motivasyon gelip geçici, ciddi hedeflerin varken o hedefler bir anda boş gelmeye başlayabilir. Ama sen bunu alışkanlık haline getirirsen tuvaletini yapmak gibi olur ders çalışmak. Sabah erken kalk ve erkenden başla çalışmaya. Tüm gün hiçbir şey çalışmayıp akşamüzeri gelen vicdan azabıyla çalışacağın 1-2 saat sana bir şey katmaz, çalışırsan tabi. Sabah rutinin dişini fırçaladıktan sonra derse oturmak olmalı mesela. 55dk çalış 1 saat mola ver, bunu öğlene kadar yap zaten 3-4 saat falan çalışmış olursun. Öğleden sonra da bak akşama doğru da sal dersi zaten günlük 6 saat civarı rahat oluyor. Sıkılınca da şimdi boş atmayayım akşam zaten rahatım diye geciktir o hissi. Yavaş yavaş arttırırsın çalışma süreni. Herkesin yaptığı hata uyandıktan sonra en az 4 saat hiçbir hayırlı iş yapmayıp telefona baktıktan sonra vicdan azabıyla derse oturmaya çalışmaları. Ot gibi yaşamanı kimse beklemiyor gününü böl planla, ders saatin ve eğlenme saatin belli olsun.

Barış Özcan'ın videolarını seviyorum bilgilendirici eğitici ve arada taktik veriyor anlatıyor. Kendisi sayesinde pomodoro çalışma tekniğini öğrendim. Kendime göre sıkılmayacağım süre zaman ayarlayıp 2 3 kere rahatlıkla çalışıyorum 45 çalışma 10 dk mola mesela. Yine kenidisi sayesinde notion not tutma uygulaması ile not alıp telefondan da senkronize şekilde notlarıma bakabiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Bende şöyle oluyor hocam;

Bir konu çalışırken önce kolay kaynak çözerek keyif alıyorum. Bu sürede kolay kaynak çözerken hem soru çözmeyi alışkanlık haline getiriyorum hem de ders süremi dolduruyorum.

Sonrasında o konuyu biraz daha orta kaynak alıyorum ve soru sayısından kısıyorum zorluktan dolayı. Süreyi doldurmaya çalışıyorum yine. Eğer baktım kolay kaynak ile konuyu tam kavrayamamışım ve orta kaynakta soru çözemiyorum o zaman kaynak çözmeyi bırakıp konu dinliyorum. Şuan mesela 345 çözüyorum ve faktöriyeli unutmuşum çözemiyorum ve konu anlatımı dinliyorum.

Ders ve soru çözümüyle ilgili kendimi derse küstürmüyorum. Gidiyorum keyif alabilmek için konu anlatımı dinliyorum ki keyifli bir şekilde soruları çözebileyim. Eğer kolay kaynak çözmüş olmasaydım eminim ki 345'den çok hızlı sıkılırdım. Özellikle konu sonlarındaki görselli sorulardan.

Ben bu şekilde okulda derslerde çalışabiliyorum. Konu dinleme kısmı eve kalıyor. Arada bilerek zor gözüken bir soruyu hocaya götürüyorum ki öncesinde yüz yüze soruyu ve çözümü görmek için. Ki sonrasında o konuyu dinlerken ekran başında "Hoca burayı böyle çözdü" diyerek daha iyi anlayabiliyorum. Diğer türlü önce izleyip sonra hocaya sorsam muhtemelen unutacağım.

Çok disiplinle alakalı olmadı ama olsun. Umarım biraz moral motivasyon olur size hocam.

Okula gidiyor musun kaçıncı sınıf?
11 . Sınıf

Arkadaşlar hepinize Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum bunları dikkatle uygulamaya çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…