Sınavdan kötü aldım

batuhan akbas

Megapat
Herkese merhaba,
8. sınıf öğrencisiyim sınava hazırlanıyorum. Notlarım bayağı iyi normalde ancak geçen gün yapılan okul denemesinde şu ana kadar yapmadığım derecede kötü yaptım. Sınav da çok yaklaştı. Önerileriniz var mı? Bu arada ben bir karar aldım geçen hafta sınava kadar telefona bakmayacağım dedim. Normal planımı değiştirdiğim için olmuş olabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam ben teog a girdim çıktım ve sanki kendi okuluma girmiş gibi girdim çıktım tüm sınavda sadece Matematik zorlayıcı Türkçe falan kolay geçersin dostum sıkıntı etme test çöz ben CS oynadım sen oynama.

Gireceğin sınavlar arasında en önemsizi lise sınavı. Bunu küçümsemek için söylemiyorum üniversiyeye daha önünde 4 yıl var ve en çalışkan insan bile 4 yılda tembelleşebiliyor tam tersi de olabilir mesela işleri lise de ciddiye alırsan çok iyi sonuçlar alabilirsin. O yüzden 8. sınıftaki sonuçları çok ciddiye alma ama dersleri de bırakma.

Olabilir böyle şeyler normaldir. Her zaman iyi bir sonuç alacaksın diye bir şey yok. Kendini çok kasma ama derslerini de bırakma, senin adına gerçekten önemli bir sınav olacak çünkü iyi bir liseye gitmek iyi bir üniversiteye gitmek için çok büyük bir avantajdır.

Olabilir böyle şeyler normaldir. Her zaman iyi bir sonuç alacaksın diye bir şey yok. Kendini çok kasma ama derslerini de bırakma, senin adına gerçekten önemli bir sınav olacak çünkü iyi bir liseye gitmek iyi bir üniversiteye gitmek için çok büyük bir avantajdır.
8. sınıfta tembellik edip pişman olanı çok görmedim ama 12. sınıfta tembellik eden ve pişman olan çok kişi gördüm. Kendi görüşüm burda yapılması gereken moral bozmadan ve sosyal hayattan çok kopmadan ders çalışmak çünkü eğer 8. sınıfta fazla ders çalışılırsa lisede aşırı gevşeme olur ve bunun sonu son 2 sene için özel okula bir sürü harcama ile bitebilir.
Devlet liselerinde ilk iki sınıf mevcutlarının 30-35,son iki sınıfın ise 10-15 arasında olmasının sebebi de bu bence.

Hocam karne notlarina kafana takma. Sana tavsiyem örneğin sayısal ağırlıklı çözüyor isen 1 hafta boyunca sadece sözel çöz. Kafan birazda olsa rahaayacaktir. Gelelim mühim meseleye telefon. Bu kısımda telefonu tamamen kapat ve salona bırak. Akşam yatmadan önce 1 saat girebilirsin. Soru çözümlerinde ise 40-45 dkda bir yada dersine göre 2-4 testte bir 10 dakikaligina kalk ve evin içinde biraz dolaş balkona cik. Biraz kilise bir laf ama zayıf oldugun konu varsa ona öncelik tanı. Aklıma gelenler bunlar unutma ki sadece bu bir sınav. Başarılar.

8. sınıfta tembellik edip pişman olanı çok görmedim ama 12. sınıfta tembellik eden ve pişman olan çok kişi gördüm. Kendi görüşüm burda yapılması gereken moral bozmadan ve sosyal hayattan çok kopmadan ders çalışmak çünkü eğer 8. sınıfta fazla ders çalışılırsa lisede aşırı gevşeme olur ve bunun sonu son 2 sene için özel okula bir sürü harcama ile bitebilir.
Devlet liselerinde ilk iki sınıf mevcutlarının 30-35,son iki sınıfın ise 10-15 arasında olmasının sebebi de bu bence.

Kendi iradesine sahip çıkmayı bildikten sonra bir şey olmaz. Bu sene onun için gerçekten kritik bir sene sınava iyi hazırlanması lazım. Bir meslek lisesi ile iyi bir anadolu lisesi hem eğitim olarak hem de arkadaş ortamı olarak asla aynı değil. Unutmayın bu sene gireceği grup ile girecek üniversite sınavına da.

LGS 2019'a girdim ben.Her denememde heyecan yapıyordum.Ama sınav günü sınav başladığı an hiçbir heyecan kalmadı.Ayrıca normal sınavda denemelerimden daha başarılı oldum bu saatten sonra moralini bozmanın bir anlamı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı