Öncelikle bir bakana bakanlığını bilmiyor demek, yaşınız her ne olursa olsun sakıncalı ve saygısızca bir ifadedir. İkinci olarak sınavlar yapılacaktır, yapılmalıdır. 2 Mayıs'ta Türkiye genelinde ALES sınavı var. Ve insanlar bu sınava para vererek kendi istekleri ile giriyor. Bu müsaade edilen bir sınavsa, 3 Mayıs'taki sınavlara da müsaade edilir. O yüzden iptal olsun, şu olsun bu olsun demektense, elinizde internet erişimi de varken çalışın.
Bu virüs ahiret hayatına kadar sürmeyecek bunu sen de biliyorsun. Bir sürü ülkede sınavlar iptal oldu niye biliyor musun? Çünkü onların sistemleri sınava dayalı değil. Türkiye'de 1 okul yılı iptal edebilir sınavları. Virüs geçmese de en azından adapte olmuş oluruz böyle bir dönemde okula.
Bilmiyorum, insanlar gereksiz kasıyor kendini muhalefet yapmak için. Nedir bu farklı olma, dikkat çekme isteği bilmiyorum.
Öncelikle bir bakana bakanlığını bilmiyor demek, yaşınız her ne olursa olsun sakıncalı ve saygısızca bir ifadedir. İkinci olarak sınavlar yapılacaktır, yapılmalıdır. 2 Mayısta Türkiye genelinde ALES sınavı var. Ve insanlar bu sınava para vererek kendi istekleri ile giriyor. Bu müsaade edilen bir sınavsa, 3 Mayıstaki sınavlara da müsaade edilir. O yüzden iptal olsun, şu olsun bu olsun demektense, elinizde internet erişimi de varken çalışın.
Hocam konudan bağımsız yazdığınız bir noktayı eleştirip çekileceğim aradan. Bir bakana neden işi bilmiyor diyemiyoruz? Düşünce özgürlüğü diye bir şey var bu ülkede. Ekonomi bakanına iyi olmadığı halde iyi mi diyeceğiz? Bilmediği halde biliyor mu diyeceğiz? Bu düşünceyle işte ülke bu duruma geldi. Bilmeyen o mevkide olmayacak. Bu yorumum Ziya Selçuk'tan bağımsız. Bu durumda kararlar zaten onun üstünden geliyor yani onun yapabileceği çok bir şey yok aslında hedef olarak Ziya Selçuk'u değil başka bir kişiyi seçmek lazım da neyse siyasete girmeyelim.
Bu virüs ahiret hayatına kadar sürmeyecek bunu sen de biliyorsun. Bir sürü ülkede sınavlar iptal oldu niye biliyor musun? Çünkü onların sistemleri sınava dayalı değil. Türkiye'de 1 okul yılı iptal edebilir sınavları. Virüs geçmese de en azından adapte olmuş oluruz böyle bir dönemde okula.
Bilmiyorum, insanlar gereksiz kasıyor kendini muhalefet yapmak için. Nedir bu farklı olma, dikkat çekme isteği bilmiyorum.
Aynı yazıysa niye o zaman "ben bunu şunu da yazmıştım niye onlara göre cevap vermiyorsun?" yazdın?
Yanlışlık yok, çalıştıysan iptal olmasını istemezsin bence. Boş ver sen bunları düşünmeyi önlemini al ve sınavına git. Kritik dönem diye bir dönem var ve eğitim bakanı sizin bilmediğiniz bu durumun farkında, sizi düşünüyor ama siz farkında değilsiniz. Tüm yeni eğitimciler bu konuda bilgi sahibidir. Kritik dönem geçtiğinde artık iş işten geçmiş demektir. 1 yıl ertelense ne olur diyen arkadaşıma söylüyorum. Çok şey olur. Bu bilimsel bir gerçek.
Abi işte sıkıntı orası, bu sistemi Türkiye'de uygulayamazsın. Geçen twitter da gördüm mesela YKS iptal olsun herkes OBP puanına göre üniversiteye yerleşsin diye. Sen bunu Türkiye'de uygulayamazsın örnek olarak. Ama devlet isteseydi eğer eğitimi öncelik verip iyi bir süreç yönetebilirdi. Haklısın hocam bu virüs ahiret hayatına kadar sürmeyecek ama bu lanet sistemde yapabilecek başka bir şey yok.
Hocam konudan bağımsız yazdığınız bir noktayı eleştirip çekileceğim aradan. Bir bakana neden işi bilmiyor diyemiyoruz? Düşünce özgürlüğü diye bir şey var bu ülkede. Ekonomi bakanına iyi olmadığı halde iyi mi diyeceğiz? Bilmediği halde biliyor mu diyeceğiz? Bu düşünceyle işte ülke bu duruma geldi. Bilmeyen o mevkide olmayacak. Bu yorumum ziya Selçuk'tan bağımsız. Bu durumda kararlar zaten onun üstünden geliyor yani onun yapabileceği çok bir şey yok aslında hedef olarak ziya Selçuk'u değil başka bir kişiyi seçmek lazım da neyse siyasete girmeyelim.
Dostum kötü diyebilirsin fakat bakanlığını bilmiyor demek bir nevi hakaret oluyor düşünce özgürlüğü var fakat düşünce özgürlüğü kişi kurum ve kuruluşlara zarar vermemeli diye biliyorum ben.
Ekstra olarak zaten bir tane sınav olduk biz. Bu adamlar bizi zaten ölçtü değerlendirdi ikinciyi yapmak sadece fanteziye girer. Bir de her şey sınavla belli oluyorsa zaten eğitim sistemimiz baştan aşağı bitmiş demektir. Uzaktan Eğitim çok başarılı gibi lanse etmekle iş bitmiyor. Gerçekler diye bir durum var ve bu gerçekler "Uzaktan Eğitimin" hiç de başarılı bir şey olmadığını gösteriyor. Konuşulacak çok şey var da dinleyen yok. Bakanlarımızın hepsi en iyi eğitimle o mevkide oldukları için bize laf düşmez(!).
Dostum kötü diyebilirsin fakat bakanlığını bilmiyor demek bir nevi hakaret oluyor düşünce özgürlüğü var fakat düşünce özgürlüğü kişi kurum ve kuruluşlara zarar vermemeli diye biliyorum ben.