Sınavlar İptal Olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanki o evde kimse 1 yıldır dışarı çıkmadı sınav olmasın diye 50 takla atıyorsunuz.
Ben atmıyorum. Artık olacağı belli. Ölen ölsün kalan kalsın diyorlar. Test sayılarını düşürmelerinin bir sebebi de bu. Olacaksak olalım artık. Hayat sınavdan ibaret değil.

Keyfi saatlerde ders açan hocalar mı dersin, anlamayınca kızanlar mı dersin, anlamadığın ve yüzyüze dinleyemediğin ileri fizik, ileri kimya, ileri biyoloji ve ileri matematiğin her konusundan en az 200'er tane soruyu anlamadan çözmeye zorlanmak mı dersin bilmem ama yıl boyu yüzyüze eğitim görüp oradan sallaman da ne bileyim. Her dersten performans yaptım. Üstüne 3 tane de projem vardı. Keşke babamın parası olsaydı da özele ya da dershaneye gidebilseydim. Sırf bu yüzden MF bölümünden TM'ye geçiş yapacağım. Tarih, edebiyat ve coğrafya da ilgi alanım zaten.

Yorumlara bir göz gezdiriyorum da en çok özel okullardakiler ağlıyor. Ulan yılın başından beri yüz yüze eğitim alıyorsun, Allah bilir ne kadar da ek ders alıyorsunuzdur ama iş sınavlara gelince devlet okulundaki adam bizden rahat niye o okulu geçiyor oluyor. Devlet okulundaki adam bilgisayardan anlamayan 70 yaş hocalarla mı uğraşsın, dersler online işleniyor diye günlük attıkları 15 - 20 sayfa notu mu yazsın, üstüne verimsiz geçen 8 saatin sonunda bu derslerin açığını Youtube'dan mı kapatsın, ayrıca bu konuları pekiştirmek için soru çözümü mü yapsın, saçma sapan verilen proje ödevleriyle mi uğraşsın? Biraz insaf be. Bir de ödevleri yapma, derslere katılma rahat rahat geç yazmış. Arkadaşın derslere katılmayınca, verilen yazma veya diğer ödevlerin yapılmayınca şakır şakır sözlü düşürdüklerinden haberi yok galiba. Resimci bile not düşürüyor resimci. Tabii, özel okullarda not pompalaması yapıyorlar arkadaş nereden bilsin? Kimse de kusura bakmasın bu konuda belli başlı birkaç özel okul dışında hepsi de not pompalaması yapıyor. Hadi yapmasa bile saydığım bu dertleri nasıl halledeceksin. Hadi bak işin yazılı ve not kısmını da geçtim. Sen yüz yüze eğitimle temelini sağlam ata ata giderken biz bu seneyi sakat geçireceğiz. YKS'de kimin işi kolaylaşıyor paşam? Şimdi gelir yine arkadaşlarını örnek verir, akşama kadar CS, LOL oynuyorlar diye. Tabii arkadaşının seviyesi, durumunu hiç söylemez. Sadece rahat olduğunu söyler. Zaten belli bir seviyedeki devlet okulu öğrencilerinin istisnalar hariç durumu aynı şekilde.

Uzun lafın kısası, burada bir adaletsizlik ve eşitsizlik varsa bu öğrencilerin rahat olma durumu değil; farklı şartlar altında aynı sınava tabi tutulmasıdır. Sen sene başından beri yüz yüze eğitim alıyorsun, ben senle niye aynı sınavdan not alıyorum yahu?

Tam da benim gibi düşünmüşsün.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Okula baba parasıyla gitmiyorum, %100 burslu gidiyorum. Yıl boyu yüz yüze eğitim görmedim, hep online'dı. Konuları anlasam da anlamasam da YouTube'dan günlük olarak çalışığ tekrar ediyorum. Benim tüm derslerim İngilizce, derslerde Türkçe olarak önden gidiyorum ve pek ala anlıyorum. Anlamadığım soruları çeşitli aplikasyonlara atıp öğreniyorum. Zor sorular için ajandam var, çözümlerini kaydediyorum. Demem o ki öğrenmek isteyen bir şekilde öğrenir. Kolay veya zor.

Not pompası bir yere kadar. Ama diğerlerinde haklısın. Okuduğum okul Bahçeşehir koleji ortaokulda da oradaydım, lisede pompalamadılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…