Sınavlar İptal Olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6/B'den Fatih sınavları iptal olduğu için çok mutlu, liseli abileri ile konuda dalga geçiyor.

Yahu kendinizi aşırı zeki sanıyorsunuz kendinizi herkesten üstün görmeyin her yer açıkken okulların kapalı olmasının neresi mantıklı sınavdan kaçmak için yol yapıyorsunuz çalışanın hakkını alıyorsunuz.

Oldukça saçma bir düşünce. Ben şu 1 yıllık pandemide ölen birkaç 14 yaş civarı dışında genç görmedim.

Hocam zaten yüksek çoğunlukta gençler ölmüyor ama eğer o hastalığı getirip başka bir insanın ölmesine sebep olursa ölüm sayısı katlanarak artar ve halkımız bilinçsiz bir şekilde dışarıda gezdiği için 10 20 kişiye bulaştırma riskine sahip olurlar zaten birçok kişinin sınavları önemsemiyceğini düşünüyorum çünkü hem ekonomi hem hastalık kim düşünecek sınavı düşünseler bile sadece sınıfı geçiyim yeter düşüncesiyle hareket edecekler ve eğer böyle düşünürlerse kimse sınavdan derslerden bir şey anlamıyıcak boş yere sınav yapmış olacaklar zaten hep acele ediyorlar iki vakaları bile bile düşürdüler diye hemen sınav yapıyorlar.

En çok özel okuldakiler mi ağlıyor? Şahsen hiç ağlamıyorum, ağlamam da. Yılın başından beri kesinlikle yüz yüze eğitim almadım. Sadece sınav için okula gittim. Okulumda da (o birkaç okula giren okullardan) hiç not pompalaması yapılmıyor. 99 notumu 100 yapmayan hocalar var. Benim okulumda müzik sınavı yapılıyor. Müzik. Sonucun neyse o geçiyor karneye. Maalesef ülkemizde özel okul denilince dizilerdeki, filmlerdeki gibi okullar geliyor akla. Öyle bir şey yok, ilk önce onun farkına varmak lazım.
Ya gençler hasta olmasa bile taşıyıcı olarak ailesine taşısa, onlar işe götürse zaten vaka sayıları otomatik olarak artar. Acaba bizim bu düşündüğümüzü koskoca bakanlar düşünmüyor mu?

Hindistan'ı görüyor musunuz?
Görüyorsanız iyi. Yeni yeni mutasyonlar çıkıyor. Bu mutantların okula kadar gelemeyeceği ne malum? Öğretmenin çocukları, ailesi virüs oluyor. Ve tüm öğretmenler okula geliyor sınav anında kopya çeken olmasın, kontrol edelim diye. Ayrıca sokağa çıkanlar yüzünden tüm herkesi de suçlamayın. Bazılarının dersleri kolay, bazılarının zor. Buraya gelip: ''Sonovloro yopolom, okşomo kodor cs oynoyorsonoz. Sozon dordonoz hostolok dogol, soz sonovo colosmok ostomoyorsonoz.''
Sınava gidip virüs olursak vebalini sen alır mısın? Oturup konuşuyorsunuz yav.

Bizim okulda sınavlar ertelendi bayram sonuna. (lise 3)

Benden bahsettiğini varsayarak cevap vermek istiyorum. Eğer mesajımı tamamen okursan, mesajımda çalışma kısmını eleştirdiğimi, sağlık açısından değerlendirilince sınavların yapılmasına kesinlikle karşı olduğumu belirttim.

Attığınız mesajda ağlıyordunuz kusura bakmayın. Yılın başından beri yüz yüze eğitim almadıysanız o sizin okulunuzun sıkıntısı, buradaki özel okullar dönemin başından beri yüz yüze eğitim yapıyor ( sadece bir ara her yer kapandığında kapandılar). Not pompalamasını zaten orada bilerek yazdım bazı okullar hariç diye. O okulların birinde olabilirsiniz, buna lafım yok. Resim ve müzik yazılısı bizde de yapılıyor ve getirmeyenlere acımadan düşük girildi. Ayrıca ben filmlerde ki özel okulları baz alarak anlatmadım bunu. Gerçek hayatta bizzat gördüğüm, duyduğum olaylardan baz alarak yazdım.

Direkt devlet okullarını hedef alarak ağlamanız olayı değiştirmez. Bu sınava onlar da giriyor. Köpek gibi çalışıyorsan bunun katkısı sana olacak, ona değil. Ayrıca çoğu cümlende de haksızdın. Önce bir yazdığın şeylerin farkına var. Bir kaynağa bağlı kalma.

Ben size söylemedim. Şu genelleme yapanlara; ''gidin sınavları yapın ahahhahah'' diyen gıcık tiplere diyorum. Sizin yazdığınız şey mantıklı zaten. Doğru demişsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…