Sınavlara nasıl çalışılmalı?

569992

Hectopat
Arkadaşlar sınavlara kaldı 1-2 hafta. Ve bu dönem çok zor (9. sınıfım). Ortalamam 65. hedefim ise 75. biliyorsunuz ki en önemli sınav bu 2. D 2.yazılılar. Bu sınavlar benim kalıp kalmayacağımı belirleyecek. Şu an zayıf olarak 2 dersim var ki 1. dönem hiç yoktu. Ve bu 2 dersten birisi bölüm dersim. Bölüm dersinden geçemezsem ortalamam ne olursa olsun kalırım. Sınav çok zordu sınıfın geneli Max 40 aldı. Ben ise 24. bunu 2. yazılılarda düzeltemezsem ben bittim. Ayrıca matematikte üçgenler konusu var ki ben derslerde Clash of Clans'ta milletin köyüne baskın yaptığım (yani oyun oynadığım) için bir şey anlamadım. Ama şu an korkum çok yükseldi. Kalırsam okumam o derece. Bir yılım boşa gidecek, bu çok kötü.

Her neyse sınavlara nasıl çalışabilirim, program falan nasıl yapacağımı bilmiyorum. Plan, program hazırlamadan hiç anlamam. Konuları nasıl pekiştiririm? Siz nasıl çalışıp da anlıyorsunuz yazarsanız 1 senemi kurtarırsınız

Sen çalışabildiğin kadar çalış bende çok bilmiyorum ama ben hep sözlülere güvendim bir de hocanın önemli dediği yerleri ezberledim 50 civarı notlar aldım sözlülerle falan ortalamamı 60 üstünde geçirttim şu an 11. sınıfım şu an ortalamam tam 60.

Dostum program yapmak pek işe yaramıyor bana göre kalan zamanında sadece konu anlatımı dinle ve test çöz. Yeni konuya geçerseniz geçtiğiniz günün akşamı o konuyu tekrar dinle test çöz. Bu arada yazın boşlamayı sakın düşünme pişman olursun 10. sınıfa geçtiğinde her şeyi günü gününe yap.

Peki. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…