Sınavlara nereden çalışabilirim?

QuasarWhisper

Hectopat
Makaleler
1
YouTube izleyerek anlamıyorum dikkatim dağılıyor. Defterde de aynı. Başka nereden öğrenebilirim? Yapabileceğim başka bir şey yok mu? Sınıfta kalmak istemiyorum, 9.sınıfım.

Derse derste çalışır. Derste dinlediğin bir şeyi sınavda yapamama gibi bir imkanın yok. Artık olan olmuş bu dönemi öyle böyle atlatın gelecek dönem derslerinizi dikkatli dinleyerek, düzgün not tutarak çalışın.

Başka herhalde flaşa konuları atıp beynine takman lazım.

Bazen sadece bir robot olmak istersin.

Başka yol yok. Video, sesli anlatım, konu anlatım kitabı ve defter. Odaklanmayı öğrenmelisiniz.

Hocam odaklanmamı nasıl geliştirebilirim? Aslında odaklanmaktan ziyade kendimi odaklanmam için zorladigimdan dolayı bir şey anlamıyorum ikisine yanıt vermek zor.

Biraz çılgınca bir fikir olacak ama okulda dinlemeye ne dersin?

Uyku daha tatlı geldi be hocam...

Derse derste çalışır. Derste dinlediğin bir şeyi sınavda yapamama gibi bir imkanın yok. Artık olan olmuş bu dönemi öyle böyle atlatın gelecek dönem derslerinizi dikkatli dinleyerek, düzgün not tutarak çalışın.

Ders dinleme sandığımdan daha önemli bir şey sanırım... Yani 80dakikalık kısa kısa anlatılacak konuyi 40-10dakika arasında anlatmaya çalışan kanallardan bir şey anlamıyorum pek.

Hocam odaklanmamı nasıl geliştirebilirim? Aslında odaklanmaktan ziyade kendimi odaklanmam için zorladigimdan dolayı bir şey anlamıyorum ikisine yanıt vermek zor.

Açıp arkanıza yaslanın. Başka bir şeye tıklamak istediğinizde tıklamamanız için gerekirse fareyi söküp başka odaya koyun. O video bitmeden başka hiçbir şey yapmayacağınız konusunda iradeli olun.

Bazen sadece bir robot olmak istersin.

Uyku daha tatlı geldi be hocam...

Ders dinleme sandığımdan daha önemli bir şey sanırım... Yani 80dakikalık kısa kısa anlatılacak konuyi 40-10dakika arasında anlatmaya çalışan kanallardan bir şey anlamıyorum pek.
Dostum konuyu o kanallarda anlatır ama sallıyorum öğretmenin bir noktanın üstüne basa basa anlatır gider onu sınavda sorar. Sen ise kanaldan izlersen alakasız şeylere odaklanırsın. Sınava hazırlanmak için en iyi kaynak öğretmenindir.

Dostum konuyu o kanallarda anlatır ama sallıyorum öğretmenin bir noktanın üstüne basa basa anlatır gider onu sınavda sorar. Sen ise kanaldan izlersen alakasız şeylere odaklanırsın. Sınava hazırlanmak için en iyi kaynak öğretmenindir.

Keşke daha önceden bilseydim. Bir şey soracağım mesela hoca anlatırken anlayıp, YouTube gibi yerlerden izleyince anlamama sebebim nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı