Sınavlardan iyi alıp denemelerde çuvallamak

Lefrist

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Kendimi bildim bileli hep sınav notlarım yüksek olmuştur. Ortalamam hep 95 civarında gidip gelmekte. Şu an 11.sınıfım ve yine ortalamam iyi ama...
Denemelerde genelde Türkçe ve sosyalde iyi netler yapıyorum ama matematikde maalesef 20 yapiyorsam 10'u yanlış kalan 20 zaten boş oluyor. Fende matematiğe nazaran daha iyi ama onda da çok fazla iyi olduğumu söyleyemem. Çok büyük bir karamsarlığa düştüm YKS yaklaşıyor. Hatta denemelerde matematiği görünce kaçıyorum. Soruları gözümde büyütüyorum. Ve de sayısalım. Ne yapmam lazım? Yalvarırım.

Daha 11.sınıfsın netlerinin düşük olması normal. Sınava yaklaştıkça netlerinin arttığını görüceksin. Okul notlarına gelirsek onlara bakma YKS sınavı ile okul sınavları arasında uçurum fark var. Benim de okul notlarım çok düşükken netlerim çok yüksekti. Bulunduğun okulun sınav sorularının zorluğuna bağlı olduğundan okul notları YKS durumunu belli etmez sana.

Matematikte hangi konulardan yanlış yaptığına ve neden yanlış yaptığına bak. Yapamadıklarında da konu eksiklerini gider.

Peki bu konu eksiğimi nasıl gidereceğim özellikle TYT videolarında anlıyorum videoyu, soruda çözüyorum ama denemelerde o kadar saçma sorular geliyor ki(bana göre) yapamıyorum.

Peki bu konu eksiğimi nasıl gidereceğim özellikle TYT videolarında anlıyorum videoyu, soruda çözüyorum ama denemelerde o kadar saçma sorular geliyor ki(bana göre) yapamıyorum.
O zaman videodaki sorular yetersizdir. Yani konuyu anlama açısından faydalıdır. Deneme anında hangi formülü uygulayacağını karıştırıyor olabilirsin.

Denemelerde emin olmadığın şıkları işaretleme.
Yanlışlarını görmek için olabilir ancak 2 şıkkı kesin emin olarak elediğin durumlarda rastgele işaretlemek kazandırır. Çünkü 3'te 1 oranda kazanma ihtimalin var. Kaybedersen de 4'te 1 oranda kaybettirecek. Süper bir oran.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı