Sınavlı meslek lisesi vs sınavsız Anadolu lisesi

fsociety

Kilopat
LGS'den 316 puan yapıp %30'luk dilime girdim. Bu dilimde ancak sınavla alan meslek liselerini seçebilirim ya da sınavsız alan Anadolu liselerini seçebilirim, Bursa'da yaşıyorum. Barış Anadolu ve Çamlıca Anadolu liselerini(sınavsız) güzel diyorlar siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesi bana kalırsa çok daha avantajlı ülkenin şu anki durumunda. Çünkü herkes Anadolu Lisesini tercih ettiği için ara eleman olarak fazlaca eksik kalıyoruz. Zaten üniversite okuyanların %14 ü işsiz ülkede. Meslek lisesini tercih edersen daha çok imkan bulurmuşsun gibi ama tabii meslek lisesinde kendi çizgini bozmadan okuyacaksın.

Zamanında inşaat mühendisi, mimar v.s diye anadolu okuduk. Okuduk. O kadar başka bir şey yok.

Meslek sahibi olup bir koluna o zanaatı geçirmen lazım. Meslek lisesi şuan daha iyi.

Herkes benim gibi olacak diye bir şey yok lakin kendinizi siz tanıyorsunuz. Dayanabilecek misiniz?

LGS'den 316 puan yapıp %30'luk dilime girdim. Bu dilimde ancak sınavla alan meslek liselerini seçebilirim ya da sınavsız alan Anadolu liselerini seçebilirim, Bursa'da yaşıyorum. Barış Anadolu ve çamlıca Anadolu liselerini(sınavsız) güzel diyorlar siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam direkt mahalleye dayali okula gidin. Boş verin meslek lisesini. Lise de sadece ortam onemli. Her okulda iyi hoca da vardir kotu hocasida vardir. O yuzden sadece arkadas ortami onemli. Meslekte eminim ki arkadas ortami iyi olmayacak. Anadolu'da ise bu sene akilli olanda guzel bir puan yakalayamadigi icin cogu kisi mahalleye dayali Anadolu liselerine gitmeyi istiyor. Guzel bir ortam yakalama sansiniz daha yuksek. Bende LGS'ye girdim bu sene ondan biliyorum.

Hocam direkt mahalleye dayali okula gidin. Boş verin meslek lisesini. Lise de sadece ortam onemli. Her okulda iyi hoca da vardir kotu hocasida vardir. O yuzden sadece arkadas ortami onemli. Meslekte eminim ki arkadas ortami iyi olmayacak. Anadolu'da ise bu sene akilli olanda guzel bir puan yakalayamadigi icin cogu kisi mahalleye dayali Anadolu liselerine gitmeyi istiyor. Guzel bir ortam yakalama sansiniz daha yuksek. Bende LGS'ye girdim bu sene ondan biliyorum.

Alakası yok. Üniversiteler için güzel puan kadar hangi liseden mezun olduğunda önemli.

Ahmet Vefik Paşa

LGS'den 316 puan yapıp %30'luk dilime girdim. Bu dilimde ancak sınavla alan meslek liselerini seçebilirim ya da sınavsız alan Anadolu liselerini seçebilirim, Bursa'da yaşıyorum. Barış Anadolu ve Çamlıca Anadolu liselerini(sınavsız) güzel diyorlar siz ne düşünüyorsunuz?

Ahmet Vefik Paşa çok iyi. İleriki yıllarda nitelikli grubuna dahil edileceği söyleniyor.

Boş ver arkadaşım. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama lise sadece arkadas ortamina bakar. 21 yaşina geldinde bunu nasil anlamadin bilmiyorum. Galiba hic dusunmedin veya hocalarin soylemedi falan ne bileyim. Eger Yasin'i fake girdiysen buyuk ihtimal hala ortaokuldasindir. Sana onerim şudur; evet haklisin uni icin fen lisesi olmasi cok asiri hem de bayağı onemli. O yuzden LGS'ye calismaya devam et sen.

Boş ver arkadaşım. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama lise sadece arkadas ortamina bakar. 21 yaşina geldinde bunu nasil anlamadin bilmiyorum. Galiba hic dusunmedin veya hocalarin soylemedi falan ne bileyim. Eger Yasin'i fake girdiysen buyuk ihtimal hala ortaokuldasindir. Sana onerim şudur; evet haklisin uni icin fen lisesi olmasi cok asiri hem de bayağı onemli. O yuzden LGS'ye calismaya devam et sen.

İstediği mesleğe göre değişir ama arkadaş ortamınında önemi var meslek lisesinde daha kötü olur o ortam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı