Sınavsız alan liselere nasıl girilir?

Felicio

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Seneye LGS sınavım var. LGS'ye girmeyi düşünmüyorum. Köyceğiz'e taşınmayı düşünüyoruz. Şu anda Tekirdağ'da yaşıyorum. Eğer... LGS'ye girmeyip Köyceğiz Anadolu lisesine gidebilir miyim? Şu anda OBP 90.5. 8. sınıfta da gene bir 91 92 civarı yaparım. Okul sınavsız alıyor. 88 OBP gerekiyormuş. İnternetten araştırdım, hiçbir bilgiye rastlamadım.

Niteliksiz liseye girmek için oturduğun bölgedeki liselerden tercihler yapıyorsun. Bu tercihlerde illaki bir niteliksiz liseye girersin. Puanlar dediğin şekilde olursa ve adresin o liseye tutarsa girebilirsin tabiki

Mesaj banı yemişim cevap veremedim peki mesela LGS'ye girdim şehir dışında bir liseye tercih yapabiliyor muyum? Yaşadığım ilçede bir tane güzel lise yok geleceğimi batırmaktan korkuyorum.

Mesaj banı yemişim cevap veremedim peki mesela LGS'ye girdim şehir dışında bir liseye tercih yapabiliyor muyum? Yaşadığım ilçede bir tane güzel lise yok geleceğimi batırmaktan korkuyorum.
Eğer adresini başka bir yere aldırırsan ülkenin diğer ucundaki liseye bile gidersin atıyorum istanbulda oturuyorsub adresi kars yap karstaki liseye de gidebiliyorsun adrese dayalı sistemde

Eğer adresini başka bir yere aldırırsan ülkenin diğer ucundaki liseye bile gidersin atıyorum İstanbul'da oturuyorsub adresi kars yap karstaki liseye de gidebiliyorsun adrese dayalı sistemde.

Hocam doğru anladım değil mi şimdi mesela biz köyceğiz'e taşındık fen lisesi var orada belki tutturamam diyelim tutturamadım adresimi istediğim Anadolu lisesinin yakınına yaptım Anadolu lisesine gidiyorum değil mi?

Hocam doğru anladım değil mi şimdi mesela biz köyceğiz'e taşındık fen lisesi var orada belki tutturamam diyelim tutturamadım adresimi istediğim Anadolu lisesinin yakınına yaptım Anadolu lisesine gidiyorum değil mi?
Hocam anlamadım pek dediğinden ama eğer adrese dayalı bir okula gideceksen istediğin okulun olduğu yere adresini taşı mesela benim adres Karamürsel ama çiftlikköy yaparsam çiftlikköydeki okullara gidebilirim diyelim ki yapmadım adres karamürsel kaldı adrese dayalı sistemde Karamürseldeki okula gitmek zorundayım ama sınavla gidiyorsan adres aynı kalabilir sen istersen ülkenin öbür ucuna gidersin ayrıca ben yine de sınava girmeni tavsiye ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı