Bakın, hoparlörleriniz 4 ohm empedansa sahip ve 200W gibi bir güçte. Bilgisayarların çıkışları normalde kulaklık için kullanılır ve böyle güçleri verebileceğini sanmıyorum. Bağlanan hoparlörlerde de çok çok büyük ihtimalle amfi kullanılıyordur içinde.
Öncelikle, 200W veremezse ne olur? Bu pek dert değil. En fazla pek ses duyamazsınız, çok çok az gelir ses ancak zarar göreceğini sanmam.
Gelelim empedansa, bazı ses kartları yüksek empedanslı kulaklıklara da destek sağlıyor ancak en düşük kaç ohm kabul ediyorlar bilmiyorum. Normalde kulaklıklar 32 ohm gibi değerlerde oluyorlar. Tabii daha yüksekleri ve düşükleri de vardır.
Şimdi siz gidip kaldıramayacağı kadar düşük empedanslı bir hoparlörü bir amfiye bağlarsanız, yakabilirsiniz. Koruması vs. varsa korumaya geçebilir belki, bilgisayarların ses çıkışlarını pek bilmiyorum.
Peki ne yapabilirsiniz? Arada bir amfiye ihtiyacınız var. Ya DVD player kullanıp içindeki amfiden faydalanacaksınız, ya da uygun başka bir amfi kullanacaksınız. Direkt hazır satılan amfiler de var, elektronikten anlıyorsanız TDA serisi ile kendiniz de yapabilirsiniz, hazır devreler de var.
Sonuç olarak, öyle ya da böyle bir amfi kullanmaya ihtiyacınız var.