Sinemalardaki 3D Çeşitleri

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar siz ne türde 3D filmlere gidiyorsunuz civarda? Burada bir tek XPand 3D var ve inanın berbat. 3D'yle alakası yok abi. Iron Man 3'ü izledim XPand olduğu için istemedim 3D izlemek ama başka yoktu. Gözlüksüz izliyorum filmlerini çünkü gözlük kapkaranlık yapıyor ve gözlüksüzde hiç bir fark olmuyor neredeyse. Benim bildiğim IMAX 3D ve realD 3D var. Bunların hangisi en iyisi? İzlediniz mi? Nasıl bir deneyim?

En iyisi IMAX 3D. Türkiye'de 2-3 şehir de sinemada var. İstanbul ve Ankara olmak üzere. Gerçekten fazlasıyla kaliteli oluyor. O filmin içindeymiş gibi hissi var ya onu cidden yaşattı bana birkaç filmde. Film sırasında ayrı heyecanlı, güzel izlettiriyor.

Aslında teknolojiden çok, filmi çekildiği teknolojiye uygun olarak izlemek daha mantıklı. Örneğin Interstellar'ın çekimlerinde IMAX kameralar çekildiği için filmi IMAX'te izlemek daha mantıklı. Bunun yanında The Hobbit: The Battle of the Five Armies ise 48 fps teknolojisi olan HFR ile çekilmiş bir film.

Türkiye'de mevcut mu bilemiyorum ancak yurtdışında bu film hem IMAX hem de HFR3D olarak vizyona giriyor. Cinemaximum'a soru gönderdim, yanıtı sizlerle paylaşacağım. Umarım IMAX HFR 3D teknolojisi mevcuttur. Yoksa gidip düz HFR 3D izleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı