MSI B650 Tomahawk ATX anakartı aldım, ancak geldiğinde yamuk pinleri vardı. Düzeltirken bir tanesi kırıldı. Uğraşmak istemedim, düzelteyim derken daha da bozdum. İade için firmayla irtibat kurdum, ancak hafta sonu ulaşamadım. Hafta başında ulaşıp verdikleri kargo firmasına ürünü teslim ettim. Ancak kargo, firma tarafından teslim alınmamış.
Sinerji'nin müşteri hizmetlerini aradım ve bilgi aldım. Bana, işlemci koruyucu braketi üzerinde olmadığı ve pinlerin kırık olduğu söylendi. Oysa ben braketi takmıştım. Kargocudan teslim almadan kutuyu nasıl açtıklarını merak ettim açıkçası. Bana "Garantiye yollayın, iade almıyoruz." dediler. Tekrar arayıp garantinin kim olduğunu sordum, "Boğaziçi Elektronik" dediler. İnternetten numarayı bulup aradığımda, çıkan kişi "MSI'a bakmıyoruz." dedi.
Sinerji'nin böyle bir hata yapmasına şaşırdım. Tekrar aradığımda, bu kez garantinin ServisPoint olduğunu söylediler. Anlayacağınız, hiç net bir bilgi alamadım ve düzgün bir iletişim kuramadım. Aldığım RAM'leri bile denemedim; umarım onlarda sorun çıkmaz.
Bir daha bu firmadan hiçbir şekilde alışveriş yapmam. Daha ekran kartı, kasa, PSU almayı planlıyordum, ancak bu deneyim beni sarstı. İlk defa alışveriş yapacak olanlara deneyimimi paylaşmak istedim. Ancak hesabım kapatıldı; sitelerine giriş yapamıyorum. Şifre sıfırlama işlemi yaptığımda da "Hesabınız yok." mesajı alıyorum.