Sinerji Bilgisayar'dan Sargas sistem alınır mı?

Ben iki türlü de alternatif sunayım, soru işareti kalmasın.

Parça parça:

İşlemci: AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 7nm İşlemci | ITOPYA
RAM: Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury 3000mhz CL15 DDR4 Ram (HX430C15FB3K2/16)
Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Kasa: Aerocool Ore Saturn 4x12cm Fixed RGB Fanlı, Pencereli, Kart Okuyuculu USB 3.0 Siyah ATX Oyuncu Kasası (AE-ORS) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
PSU: Cooler Master MWE 550W 80+ Güç Kaynağı
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1650 SUPER VENTUS XS 4 GB GeForce GTX 1650 GDDR6 Fiyatları ve Özellikleri
SSD: Kingston A2000 500GB 2200/2000MB/S NVMe M.2 2280 PCIe SSD (SA2000M8/500G) | Trendyol

Şimdi alternatif sunuyorum: (Bunu ileride parça eklemesi yapabilirseniz tercih edin)

RAM'i 8 GB yapın: Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance 8GB 3000MHz DDR4 CL16 Siyah | Trendyol
Ekran kartı: Gigabyte GV-N166SGAMING-6GD GeForce GTX 1660 Super 6GB GDDR6 192B Fiyatları ve Özellikleri
SSD: Kingston 240GB HyperX Fury Sata 3 SSD Disk KC-S44240-6F | Trendyol

Parça parça almayla böyle kaliteli bir sistem oluşturabiliyoruz. Hazır sistem olarak da bunu buldum:

(PSU High Power 500W seçilecek)

Bana sorarsanız üstteki parça parça sistemler çok daha mantıklı.

PowerBoost PSU var, alınmaz.

Ayrıca aynı fiyata daha kaliteli bileşenlerle toplarsın.

Parça parça alma imkanın var mı?
PSU Çöp, özelleştirerek Sharkoon'u seçerseniz güzel olur.
SSD Kronik sorunlu, 480 GB A400 modelini seçersen daha iyi olur.

Bu sistem de bunları yapılarak alınabilir ancak tek tek daha iyisi toplanır gibime geliyor.
Güç kaynağının iyi olmadığını belirtmişsiniz fakat neye dayanarak bunlara söyleyebiliyorsunuz anlam veremiyorum. Herhangi bir marka yeni veya çok tercih edilmiyorsa, direk nasıl "çöp" ibaresini anlamca yapıştırabiliyorsunuz? "X marka varsa alınmaz" bu nasıl bir önyargıdır böyle. Bir kaynak veya kısmi bir olay belirtin ki bizde neden tercih etmememiz gerektiğini bilelim. 4 yıldan beri PowerBoost PSU kullanıyordum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Siz hiçbir sıkıntı yaşamadan nasıl kaliteli damgası vuruyorsunuz peki? Bir üründe sorun yaşamamak onu kaliteli yapmaz. Sertifikası falan yok, prizden çektiği gücü falan hesapladınız mı? PSU'nun sahip olduğu korumalara baktınız mı? İçindeki kullanılan bileşenlerin kalitesi nedir araştırdınız mı? Hayır. Sadece 4 yıldır kullanıyorum, problem yok. O halde Everest dandik bir klavye kullanıyorum, problem çıkartmadı. Önerecek miyim? Hayır.

Ayrıca bu işler marka değil, modele bakılarak alınır. Her markanın her PSU modeli iyi değil. İnsanlar sahip olduğu ürünü kötülemez, bunu da unutma. Sen çıkıp da ben berbat bir PSU kullanıyorum demezsin. Çünkü bunu kendine yediremezsin. Sorun yaşamadım, kaliteli der çıkarsın aradan.

@dirsekdemir Çöp anlatabildim mi, çöp ten de öte. Sende 4 yıl sağlam çalıştı diye başka insanlarda da 4 yıl sağlam gidecek diye bir şey yok, voltaj dalgalanması olur ya sistem gider, ya PSU, korumaları zayıf, dandik bir PSU. Siz savunmaya devam edebilirsiniz.
Bu düşünce yöntemi ile hayatınızda başarılar dilerim. 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı