Sinerji Bilgisayar'dan Sargas sistem alınır mı?

Sırf siz kullandınız diye o markanın PSU'ları iyi olmuyor. Örnek vermek gerekirse PB PSU alan her 10 kişiden 4-5'i sorun yaşar iken, CM alan her 10 kişiden 1-2 kişi sorun yaşıyor. Bununla beraber malzeme kalitesi, PSU'nun içerisindeki bileşenlerin kaliteli ve sağlamlığı gibi birçok etken var. Birçok insanın sistemi bu çöp firmalar yüzünden yandı, asıl siz o düşünce yönetimiz ile kendinize başarılar dileyin. Burada arkadaşın sistemi yandığı zaman zararını karşılayabilecek misiniz? Tabii ki hayır, o zaman biliyormuş gibi davranmayı bırakın.
''aBi pOwER bOOST pSU'm VaR iyİ kİ aLMIşım...''
Bu b*ktan firmaları savunanlardan nefret ediyorum, hani kaliteli falan olsa neyse diyeceğiz. Keşke kaliteli ürünleri olsa da önersek, ancak hem berbat ürün satıyorlar hem de fiyatı absürt oluyor...

Arkadaşlar Power Boost mu daha berbat yoksa C4 mü? :D Aşağıdaki resim C4'e aittir :D

Dosya Ekleri

• indir (1).jpg
    indir (1).jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 51
@dirsekdemir Çöp anlatabildim mi, çöp ten de öte. Sende 4 yıl sağlam çalıştı diye başka insanlarda da 4 yıl sağlam gidecek diye bir şey yok, voltaj dalgalanması olur ya sistem gider, ya PSU, korumaları zayıf, dandik bir PSU. Siz savunmaya devam edebilirsiniz.
Bu dediğiniz şey her marka için geçerli cidden ön yargılısınız.

Ben iki türlü de alternatif sunayım, soru işareti kalmasın.

Parça parça:

İşlemci: AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 7nm İşlemci | ITOPYA
RAM: Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury 3000mhz CL15 DDR4 Ram (HX430C15FB3K2/16)
Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Kasa: Aerocool Ore Saturn 4x12cm Fixed RGB Fanlı, Pencereli, Kart Okuyuculu USB 3.0 Siyah ATX Oyuncu Kasası (AE-ORS) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
PSU: Cooler Master MWE 550W 80+ Güç Kaynağı
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1650 SUPER VENTUS XS 4 GB GeForce GTX 1650 GDDR6 Fiyatları ve Özellikleri
SSD: Kingston A2000 500GB 2200/2000MB/S NVMe M.2 2280 PCIe SSD (SA2000M8/500G) | Trendyol

Şimdi alternatif sunuyorum: (Bunu ileride parça eklemesi yapabilirseniz tercih edin)

RAM'i 8 GB yapın: Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance 8GB 3000MHz DDR4 CL16 Siyah | Trendyol
Ekran kartı: Gigabyte GV-N166SGAMING-6GD GeForce GTX 1660 Super 6GB GDDR6 192B Fiyatları ve Özellikleri
SSD: Kingston 240GB HyperX Fury Sata 3 SSD Disk KC-S44240-6F | Trendyol

Parça parça almayla böyle kaliteli bir sistem oluşturabiliyoruz. Hazır sistem olarak da bunu buldum:

(PSU High Power 500W seçilecek)

Bana sorarsanız üstteki parça parça sistemler çok daha mantıklı.
Sistem genel olarak güzel olmuş ama birkaç önerim olacak:
  • Aynı bellekler Teknobiyotik`te ayrı satılıyor. 2 tane 8`lik alırsak 50TL ucuza geliyor.
  • Kasa olarak biraz farkla In Win 101 650W var. Kasanın kalitesi mükemmel, PSU olarak da yanlış bilmiyorsam Hyper K 80+ ile geliyor.
  • Ekran kartı olarak daha ucuz ve biraz daha iyi olan Sapphire RX5500XT Pulse 4GB (1400TL-Teknobiyotik) alınabilir. Nvidia alınmak isteniyorsa da Galax EX modeli tercih edilebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı