O işlemci ve anakarta ileride hiç bir şey takamazsınız hiç uzun ömürlü bir sistem değil. Daha doğrusu işlemciye ekran kartı takamazsınız. Piyasadaki çoğu kart ile darboğaz yapar. O anakart ile de işlemciyi yükseltemezsiniz.
Yani bizim maddi durumumuz iyi değil yıllar sonra ilk defa 0 bir bilgisayarım olacak çok performans beklemiyorum beni LoL'de CS:GO'da akıcı oynatsin yeter ileride de pek bir şey takacagimi sanmiyorum.
Sırf 8x2 RAM var diye Ryzen 3 2200G almayın. RAM sonradan takabilirsiniz ama işlemci ve anakartı uzun süre belki de hiç değiştiremeyeceksiniz. RAM yine ucuz, takılır.
Darboğaz zaten işlemcinin ekran kartını besleyememesi. Sizin dediğinize göre o zaman ekran kartının yük altında %95 kullanılması lazım ama o işlemci ile imkânsız. Bu işlemci ile 1660S' ten verim alınmaz.
Arkadaşın 1660S kartını diğer parçalar gelmediği için benim sistemde kullandık. Gayet de güzel performans aldık. Ekran kartı %95 kullanıma kadar çıktı. FPS'i ise GTA 5 1080p en yüksekte 120-117 civarlarındaydı.
Yer yer 100'lere düşüyordu tabii.
Arkadaşın 1660S kartını diğer parçalar gelmediği için benim sistemde kullandık. Gayet de güzel performans aldık. Ekran kartı %95 kullanıma kadar çıktı. FPS'i ise GTA 5 1080p en yüksekte 120-117 civarlarındaydı.
Yer yer 100'lere düşüyordu tabii.
O kadar bakmadık ancak bende maksimum %3'lük darboğaz oldu. Başka forumlarda %5'e kadar çıktığını söyeleyenler var. Bu ekran kartı 2200G ile çok abartılmayacak darboğaz ile kullanılabilir ve 1660'dan daha çok performans alınabilir. Yani kullanılmama durumu yaşanmaz.