Sinerji Expelliarmus sistem alınır mı?

İşlemci
14.000

Anakart
10.000

Ram
4.200

Ekran kartı
56.500

M2 SSD
2.890

Güç Kaynağı
6.050

Kasa
5.590

İşlemci Soğutucusu
1.650

Bu şekilde sistemin toplam fiyatı: 100.880
Bütçe olduğundan dolayı çevre bileşenlerini mümkün olduğunca kaliteli seçmeye çalıştım, umarım ki sizde beğenirsiniz.

Genel kullanım amacınız oyunsa eğer AM5 platformu sizin için daha iyi olacaktır. X3D modelleri ile gelen devasa L3 ön bellekleri ile hiç bir oyunda sorun yaşamazsınız.

Ekran kartı seçimi olarak, şuan günümüz itibari ile 55.000'ye alınabilecek en güçlü sıfır ekran kartı RTX 5080 oluyor. Ancak şöyle bir durumda göz ardı edilmemeli; bu kadar para baydığımız bir ekran kartında 16GB VRAM gelmesi tamamen bir hayal kırıklığından ibaret. Bu kart 4k çözünürlükte hiç zorlanmadan bütün oyunları akıcı bir şekilde oynamanıza olanak tanır ancak gün geçtikce oyunların VRAM tüketimi artacak ve hal böyleyken de ultra yüksek çözünürlük/grafiklerde oyunlar oynama imkanınız ortadan kalkmış olacak. Çünkü grafik kalitesi her ne kadar artarsa VRAM tüketimi de o kadar artmış oluyor.

Biz forumda, 1080p sistem önerilerinde bile artık 16GB VRAM'in altına inilmemesini savunurken gel böyle 4k kartında 16GB VRAM olduğunu gör birde..
Nvidia bizi şaşırtmıyor yine VRAM konusunda.

Sonuç olarak, eğer AMD ekran kartı düşünürseniz alternatif olarak RX 7900 XTX ekran kartına bakabilirsiniz: 7900 XTX bu modelin soğutma performansı sizi memnun edecektir. (ikinci el düşünürseniz daha uygun fiyata bulabilirsiniz) 24GB VRAM de fazlasıyla yeterli olacaktır günümüz için. Kas gücü olarakta RTX 5080 ile aralarında öyle aman aman bir fark yoktur, denk kart sayılırlar.
7900 XTX için söyleyebileceğim tek kötü kısım ise piyasada ki sıfır fiyatının biraaz pahalı olması olabilir.

Eğer ki sistemin aciliyeti yoksa alternatif olarak, net bir tarih olmamakla beraber; RX 9080 ve RTX 5000 serilerinde Super ve Ti modelleri de gelecek. Yeni çıkacak kartlara göre farklı alternatifler de değerlendirilebilir.

İşlemci soğutucu olarakta sistemde geniş ve ferah bir kasa bulunmakta. Bununla beraber, Phantom Spirit modeli ile birlikte 120W TDP değerine sahip bu işlemciyi tam yükte ideal sıcaklıklar ile maksimum (75-85) dereceler de kullanabilme imkanınızın olduğunu düşünüyorum. Eğer ki bütçe de biraz daha esneme yapılırsa güzel bir 360mm sıvı soğutmada bakılabilir. Seçtiğimiz kasa da tam emin olmamakla beraber, kasanın üst bölümü 360mm radyatör desteğinin olması gerekiyor. Desteği olmasa bile sıvı soğutucu ön panele montajı yapılarak da kullanılabilir.

Umarım yanıtım sizin için faydalı olmuştur. Sistemle ilgili sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa memnuiyetle yardımcı olmaya çalışırım.
@Emrullah Meral
Hocam bakabilir misiniz, siz ne dersiniz bu sistem için?

İşlemci
14.000

Anakart
10.000

Ram
4.200

Ekran kartı
56.500

M2 SSD
2.890

Güç Kaynağı
6.050

Kasa
5.590

İşlemci Soğutucusu
1.650

Bütçe olduğundan dolayı çevre bileşenlerini mümkün olduğunca kaliteli seçmeye çalıştım, umarım ki sizde beğenirsiniz.

Genel kullanım amacınız oyunsa eğer AM5 platformu sizin için daha iyi olacaktır. X3D modelleri ile gelen devasa L3 ön bellekleri ile hiç bir oyunda sorun yaşamazsınız.

Ekran kartı seçimi olarak, şuan günümüz itibari ile 55.000'ye alınabilecek en güçlü sıfır ekran kartı RTX 5080 oluyor. Ancak şöyle bir durumda göz ardı edilmemeli; bu kadar para baydığımız bir ekran kartında 16GB VRAM gelmesi tamamen bir hayal kırıklığından ibaret. Bu kart 4k çözünürlükte hiç zorlanmadan bütün oyunları akıcı bir şekilde oynamanıza olanak tanır ancak gün geçtikce oyunların VRAM tüketimi artacak ve hal böyleyken de ultra yüksek çözünürlük/grafiklerde oyunlar oynama imkanınız ortadan kalkmış olacak. Çünkü grafik kalitesi her ne kadar artarsa VRAM tüketimi de o kadar artmış oluyor.

Biz forumda, 1080p sistem önerilerinde bile artık 16GB VRAM'in altına inilmemesini savunurken gel böyle 4k kartında 16GB VRAM olduğunu gör birde..
Nvidia bizi şaşırtmıyor yine VRAM konusunda.

Sonuç olarak, eğer AMD ekran kartı düşünürseniz alternatif olarak RX 7900 XTX ekran kartına bakabilirsiniz: 7900 XTX bu modelin soğutma performansı sizi memnun edecektir. (ikinci el düşünürseniz daha uygun fiyata bulabilirsiniz) 24GB VRAM de fazlasıyla yeterli olacaktır günümüz için. Kas gücü olarakta RTX 5080 ile aralarında öyle aman aman bir fark yoktur, denk kart sayılırlar.
7900 XTX için söyleyebileceğim tek kötü kısım ise piyasada ki sıfır fiyatının biraaz pahalı olması olabilir.

Eğer ki sistemin aciliyeti yoksa alternatif olarak, net bir tarih olmamakla beraber; RX 9080 ve RTX 5000 serilerinde Super ve Ti modelleri de gelecek. Yeni çıkacak kartlara göre farklı alternatifler de değerlendirilebilir.

İşlemci soğutucu olarakta sistemde geniş ve ferah bir kasa bulunmakta. Bununla beraber, Phantom Spirit modeli ile birlikte 120W TDP değerine sahip bu işlemciyi tam yükte ideal sıcaklıklar ile maksimum (75-85) dereceler de kullanabilme imkanınızın olduğunu düşünüyorum. Eğer ki bütçe de biraz daha esneme yapılırsa güzel bir 360mm sıvı soğutmada bakılabilir. Seçtiğimiz kasa da tam emin olmamakla beraber, kasanın üst bölümü 360mm radyatör desteğinin olması gerekiyor. Desteği olmasa bile sıvı soğutucu ön panele montajı yapılarak da kullanılabilir.

Umarım yanıtım sizin için faydalı olmuştur. Sistemle ilgili sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa memnuiyetle yardımcı olmaya çalışırım.
@Emrullah Meral
Çok teşekkür ederim bu kadar ayrıntılı bilgi beklemeyordum zahmet verdim birde ti ve super serisi ne zaman çıkar tam olarak

@sonkale123
Ti ve Super serisi için şunu belirtmek isterim ki, 5000 serisinde bu modellerin piyasa sürülmesine dair ortada resmi bir bilgi söz konusu değil.
Geçmişe bakaraktan, Nvidia RTX 20-30-40 serisinde Ti ve Super modelleri ile geldi. Eğer olağan bir dışı durum olmazsa muhtemelen 50 serisinde de gelecektir.
Rtx 5060 için Ti serisi piyasa sürüldü zaten
Bununla beraber eğer bu seri çıkacaksa, çıkış tarihi için ben 5070 ve 5080 için 2026'yı bulabileceğini düşünüyorum. Sizi de yanlış yönlendirmek istemiyorum, tamamen öznel bir bakış açısı sunmaya çalıştım.

İşlemci
14.000

Anakart
10.000

Ram
4.200

Ekran kartı
56.500

M2 SSD
2.890

Güç Kaynağı
6.050

Kasa
5.590

İşlemci Soğutucusu
1.650

Genel kullanım amacınız oyunsa eğer AM5 platformu sizin için daha iyi olacaktır. X3D modelleri ile gelen devasa L3 ön bellekleri ile hiçbir oyunda sorun yaşamazsınız.

Ekran kartı seçimi olarak, şu an günümüz itibari ile 55.000'ye alınabilecek en güçlü sıfır ekran kartı RTX 5080 oluyor. Ancak şöyle bir durumda göz ardı edilmemeli; bu kadar para baydığımız bir ekran kartında 16 GB VRAM gelmesi tamamen bir hayal kırıklığından ibaret. Bu kart 4K çözünürlükte hiç zorlanmadan bütün oyunları akıcı bir şekilde oynamanıza olanak tanır ancak gün geçtikce oyunların VRAM tüketimi artacak ve hal böyleyken de Ultra yüksek çözünürlük/grafiklerde oyunlar oynama imkanınız ortadan kalkmış olacak. Çünkü grafik kalitesi her ne kadar artarsa VRAM tüketimi de o kadar artmış oluyor.

Biz forumda, 1080p sistem önerilerinde bile artık 16 GB VRAM'in altına inilmemesini savunurken gel böyle 4K kartında 16 GB VRAM olduğunu gör bir de.
NVIDIA bizi şaşırtmıyor yine VRAM konusunda.

Sonuç olarak, eğer AMD ekran kartı düşünürseniz alternatif olarak RX 7900 XTX ekran kartına bakabilirsiniz: 7900 XTX bu modelin soğutma performansı sizi memnun edecektir. (ikinci el düşünürseniz daha uygun fiyata bulabilirsiniz) 24 GB VRAM de fazlasıyla yeterli olacaktır günümüz için. Kas gücü olarak da RTX 5080 ile aralarında öyle aman aman bir fark yoktur, denk kart sayılırlar.

Eğer ki sistemin aciliyeti yoksa alternatif olarak, net bir tarih olmamakla beraber; RX 9080 ve RTX 5000 serilerinde super ve Ti modelleri de gelecek. Yeni çıkacak kartlara göre farklı alternatifler de değerlendirilebilir.

İşlemci soğutucu olarak da sistemde geniş ve ferah bir kasa bulunmakta. Bununla beraber, Phantom Spirit modeli ile birlikte 120W TDP değerine sahip bu işlemciyi tam yükte ideal sıcaklıklar ile maksimum (75-85) dereceler de kullanabilme imkanınızın olduğunu düşünüyorum. Eğer ki bütçe de biraz daha esneme yapılırsa güzel bir 360mm sıvı soğutmada bakılabilir. Seçtiğimiz kasa da tam emin olmamakla beraber, kasanın üst bölümü 360mm radyatör desteğinin olması gerekiyor. Desteği olmasa bile sıvı soğutucu ön panele montajı yapılarak da kullanılabilir.

@Emrullah Meral

Arel hocam gayet güzel yorumlamışsınız elinize sağlık, 7900XTX çok daha mantıklı olur bence de geçici bir süre gerçekten RTX5080'e 55 bin TL gereksiz fazla 16 GB VRAM için. 7900XTX alıp ileri zaman da çıkacak ekran kartlarını beklemek çok daha iyi olur çünkü söylentiler de 32 GB VRAM'a yakın ekran kartı piyasaya sürülecek AMD tarafından. Onun dışında parçalar gayet uyumlu, sadece şöyle yapılabilir anakartı;

Böyle yapıp işlemciyi 9800x3D'ye çıkılabilir daha ileriye dönük olur 1-2 bin lira bütçenizi aşacaktır ama performans bakımından fark olur. Bütçenizi çıkaramıyorsunuz ise anakartı şunla değiştirebilirsiniz aynı fiyat bu daha iyi, geri kalan parçalar arel hocam gayet iyi toplamış alabilirsiniz Sinerji sisteminden çok daha güzel. RAM'i 2x16 yani çift modül almayı unutmayın.

@Emrullah Meral
Hocam unuttum da sormayı, Tomahawk bu fiyata sunduğu özelliklerle tam bir fiyat/performans ürünü bence. Şu an durum nedir bilmiyorum ama eskiden AM5 platformundaki Tomahawk’larda bazı kronik sıkıntılar var diye duymuştum. Aradan baya zaman geçti, hâlâ devam ediyor mu bilginiz var mı?

Ben kullanıcı yorumlarında pek kötü bir şeye rastlamadım açıkçası. Sizce bu işler biraz da şans mı yani? Gelen birkaç olumsuz yorum yüzünden direkt seriye çamur atmak doğru olmaz gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz?

@Emrullah Meral
Hocam unuttum da sormayı, Tomahawk bu fiyata sunduğu özelliklerle tam bir fiyat/performans ürünü bence. Şu an durum nedir bilmiyorum ama eskiden AM5 platformundaki Tomahawk'larda bazı kronik sıkıntılar var diye duymuştum. Aradan bayağı zaman geçti, hâlâ devam ediyor mu bilginiz var mı?

Ben kullanıcı yorumlarında pek kötü bir şeye rastlamadım açıkçası. Sizce bu işler biraz da şans mı yani? Gelen birkaç olumsuz yorum yüzünden direkt seriye çamur atmak doğru olmaz gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz?

Hocam Tomahawk serisi gerçekten bu işte en iyilerinden, dediğiniz gibi sorun yaşayanlar vardı ama şans işi bu biraz kimisi sorunsuz kullanıyor kimisin de öyle problemler oluyor. Bende MSI anakartlar da çok sorunsuz kullandığım da vardı ama sorunlular da denk geliyordu, hemen hemen çoğu parça da olabilecek şeyler. Bütçeyi artırabilirse X870 serisi çok daha iyi olur onun için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı