Sinerji firması ölü pikselli AOC monitörü iade almıyor

KAOSTR61

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar topladım bunu da güzel bir ekranla şereflendirmek üzere 240Hz veya üstü bir ekran almadık istedik. Forum tavsiyelerine dikkate alarak AOC 24G2zu modelini Sinerji firmasından satın aldım. Monitör geldikten sonra sol üst tarafta bir adet ölü piksel fark ettim yani yeni bir ekran almışsınız sinir bozucu. Aradım Sinerji firmasını onlarda AOC'un Türkiye servisiyle konuşmanız lazım dediler aradık. Bize 1 inç içinde en az 3 ölü piksel olması lazım yoksa yapacak bir şeyimiz yok dediler. Sinerji'yi geri aradım onlar bir şey yapmıyolarsa biz de bir şey yapmıyoruz diyorlar. Sonuç olarak yeni bir ekran arızalı ve tamir etmiyorlar bayağı gülünç bir durum. Kimse AOC önermesin mümkünse çünkü firma sadece ürünün kalitesiyle değil teknik servisiyle de değerlendirmelidir.
Sonuç olarak 1 hafta bile olmadı iade alamayacaklarını söylüyorlar, böyle bir hakları var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasal olarak hakları bu. İade almamaları da firmanin müşteri memnuniyetine verdiği öneme bağlı. Bu yüzden dediğin gibi daha farklı markalar tercih edilmeli.

Öyle bir hakları var mı yok mu bilemiyoruz ama çok şans a bağlı tüm firmalar böyle 3 veya 5 ölü piksel de iade alıyorlar diye biliyorum eğer sizin için büyük bir sorunsa yapacağınız çok bir şey yok.

Böyle bir şey var tabii yeni bir bilgi değil bu, yetkili servisleri müşteri memnuniyeti üzerine işlemiyorsa demek ki.

ölü piksel ile alakalı olarak bence sinerji değil aoc ile ilgili sıkıntı var. Ayrıca dediğin doğru belli bir alan içerisinde birkaç taneden fazla ölü piksel sınırı var.

6503 sayılı Tüketici Haklarını Koruma Kanunu kapsamında internet alışverişlerinde 14 gün koşulsuz şartsız iade veya değişim hakkınız bulunmaktadır. Kimse kafasına göre kendince kural belirleyemez. THH'ye başvurunuzu sağlayıp para iadesini alırsınız.

Hocam merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sıfır bir ürün aldıktan sonra 1 ölü piksel bile olsa böyle bir şey yaşamak bence de çok can sıkıcı bir durum.

Konuya gelecek olursam. Üründe bir veya birden fazla ölü piksel olması ürünün ayıp bir mal olduğu gerçeğini değiştirmez. Firma iade veya değişim başvurunuzu reddettiği için size tavsiyem tüketici hakem heyetine en hızlı şekilde başvuruda bulunmanızdır.

Başvurunuzda aşağıya bıraktığım açıklamayı mutlaka kullanın ve yaşadığınız problemi uygun bir dil ile detaylı bir şekilde şikayet metnine yazın. Satın alım sırasında ve iadeye ilişkin başvurunuzda size verilen ve kullandığınız evrakları şikayet metni ekine mutlaka ekleyin.

6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun 8. maddesine göre; “ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır. Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.” hükmü gereği ölü pikselli ürünler ayıplı mal olarak kabul edilmektedir.

Dolayısıyla benim görüşüm, tüketici hakem heyeti yasal karar süresi olan en geç 6 ay içerisinde ürünün iadesine karar verecektir.
Hakem Heyeti'nin kararı 6 ay içerisinde çıkacağı için, satın aldığınız ürünün iade kararı tarihindeki güncel ücreti üzerinden iade edilmesini talep etmeyi unutmayın. Karar zamanına kadar arada oluşacak olan fark olumlu zarar olarak değerlendiriliyor ve bunu talep etme hakkınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…