GTX 1060 6 GB'a 2000 TL vermek bence de mantıklı değil. Ama ekran kartları mantıklı fiyatlarla satılmıyor malesef yapacak bir şey yok. O zaman idarelik GTX 1050 Tİ alsın. Ekran kartı fiyatları düzelene kadar ya da güncel hazır sistemlerden alsın. Ama işlemci konusunda kesinlikle katılmıyorum. Geleceği düşünerek kar / zarar şeklinde düşünürseniz. 7. nesil bir işlemci alırsa ilerde anakart + işlemci değiştirecek. 9. nesil İntel işlemciler düşük ihtimal 8. nesilin çalıştığı anakartlarla çalışırsa sen bu zararı ikiyle çarp. Bugün ekran kartına fazladan 300 TL vermemek ileride kendisine pahalıya patlayabilir. SSD konusunda haklısın yapacak bir şey yok bütçeye sığmıyor.
Ben olsam bu sistemi almazdım. Zaten alacağı 8. nesil İntel işlemciler GTX 1060 çok rahat besleyecektir. i7 diye 7 . nesil İntel almak bana mantıklı gelmiyor. Kaldı ki i5 8600K'ında i7 7700 arasında dağlar kadar fark yok. Kafa kafaya gidiyorlar. Tabi kendi bileceği iş. Almak istiyorsa alsın.
Tabi PUBG tek başına bir kıstas değil ama en azından fikir verir. Kendimi tekrar edeceğim. i5 8600K gibi i7 7700 ile kafa kafaya giden bir işlemci varken 7. nesil İntel işlemci almak bana mantıklı gelmiyor.