YüzbaşıJohnPrice
Gigapat
Daha fazla
@YüzbaşıJohnPrice sorun ne olabilir hocam. Acaba işlemi ısındığından olabilir mi?
Selam hayır, stok soğutucu verdiler ama ben hyper 212 soğutucu kullanıyorum. Cyberpunk 2k ultra RT on ayarlarda 65 dereceyi geçmiyor.650 watt PSU
Ekran kartı 700 watt minimum sitesine önerilen PSU.
Isılarda bir anormallik yoksa sorun PSU danda olabilir yükte yetmiyor olabilir.
Herhalde stok soğutucu kullanmıyorsunuzdur değil mi?
Şimdi baktım evet stok vermişler o işlemci sıcaklığına bakın aşırı ısınmadan PC kapanıyordur.
Acil bir soğutucu değişimi gerekir.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S 120mm 6 x 6mm Isı Borulu AMD-Intel Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Mükemmel performans için altı saf Bakır ısı borusu ve optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120 mm fanlar.www.gaming.gen.tr
Böyle bir şey işinizi görür.
İşlemci sıcaklığında pek anormallik göremedim 65-70 yüksek değil.
Sorunun donanımsal olup olmadığı anlamak için bileşenlere test yapalım.
İşlemci.
Bu testi yaparken HWiNFO ile sıcaklıkları takip edin.Download MAXON Cinebench R23
Download Cinebench Release 23. Cinebench is now based on the latest Release 23 code using updated compilers, and has a minimum runtime activated by default (previously hidden in preferences). Cinebench is a real-world cross-platform test suite that evaluates your computer's hardware capabilities.www.guru3d.com
FurMark Downloads ekran kartı.
3DMark Time Spy Hall of Fame
The 3DMark.com Overclocking Hall of Fame is the official home of 3DMark world record scores.www.3dmark.com
Downloads | AIDA64 genel stres testi.
https://www.technopat.net/2020/07/04/memtest86-bozuk-ram-test/ RAM testi.
Hard Disk Sentinel - HDD health and temperature monitoring SSD sağlığı.
CrystalDiskMark SSD performansı.
Selam hayır, stok soğutucu verdiler ama ben Hyper 212 soğutucu kullanıyorum. Cyberpunk 2K Ultra RT on ayarlarda 65 dereceyi geçmiyor.
Selam hem amd nin izleme ekranından bakıyorum hemde HWinfodan. Şuanda oyundayımYetse bile bence verilmemesi lazım. Ama bana kalırsa arkadaşın sorunu sıcaklıktır diye düşünüyorum stok soğutucu o işlemci yükteyken tutamaz. Arkadaş acaba CPU package değerine mi bakıyor düz CPU sıcaklığına mı?
CPU düz sıcaklık 65'dir misal package 90'a dayanmışda olabilir.
BIOS'tan RAM frekanslarını kontrol ettin mi? Default Mhz kaç gösteriyor, RAMler kaçta çalışıyor?Nasıl test edebilirim ?
İşlemci sıcaklığında pek anormallik göremedim 65-70 yüksek değil.
Sorunun donanımsal olup olmadığı anlamak için bileşenlere test yapalım.
İşlemci. Bu testi yaparken HWiNFO ile sıcaklıkları takip edin.
Download MAXON Cinebench R23
Download Cinebench Release 23. Cinebench is now based on the latest Release 23 code using updated compilers, and has a minimum runtime activated by default (previously hidden in preferences). Cinebench is a real-world cross-platform test suite that evaluates your computer's hardware capabilities.www.guru3d.com
Ekran kartı
FurMark Downloads
3DMark Time Spy Hall of Fame
The 3DMark.com Overclocking Hall of Fame is the official home of 3DMark world record scores.www.3dmark.com
Downloads | AIDA64 Genel stres testi.
https://www.technopat.net/2020/07/04/memtest86-bozuk-ram-test/ RAM testi.
Hard Disk Sentinel - HDD health and temperature monitoring SSD sağlığı
CrystalDiskMark SSD performansı
BIOS'tan RAM frekanslarını kontrol ettin mi? Default Mhz kaç gösteriyor, RAMler kaçta çalışıyor?
Donanımla ve sıcaklıklarla ilgili sorun gözükmüyor. Arama kısmına olay görüntüleyicisi yazın. Olay görüntüleyicisine girdikten sonra "Özel görünümler" ve "Yönetim Olayları" na girin. Aniden kapanma olayının yaşandığı tarih ve saatteki hatayı görüntüleyebilirsiniz. Hata bulunursa çözüm sunulabilir ancak sanırım bu biraz teknik servislik bir iş.
Evet olabilir ki öyle görünüyor.Eki Görüntüle 2441417Selam bu olabilir mi ?