Pro modeli kendi fiyatındaki segment için oldukça donanımlı, düz B650M-T de aynı şekilde öyle.
Ayrıca Biostar yanlış bilmiyorsam BIOS güncellemelerine önem veren bir marka.
YouTube üzerinde bu segment sistem toplayan çoğu kişide bu anakartı görebilirsin, hepsi de aynı şeyi konuşuyor donanımıyla ilgili.
Anakartta sıkıntı olmaz ama değişmen gerekenleri söyleyeyim. RAM'i ikinci RAM olan Corsair Vengeance CL36 6000MHz seçin, ssdyide MLD 1TB M700 yapın. Eğer ki bütçe varsa işlemciyide 9700X yapabilirsiniz, sizin inisiyatifinize kalan bir şey.
Anakartta sıkıntı olmaz ama değişmen gerekenleri söyleyeyim. RAM'i ikinci RAM olan Corsair Vengeance CL36 6000MHz seçin, ssdyide MLD 1TB M700 yapın. Eğer ki bütçe varsa işlemciyide 9700X yapabilirsiniz, sizin inisiyatifinize kalan bir şey.
ram i değiştireceğim evet 32gb ddr5 için 6000 olması önemli ama 9700x yapacağımı pek sanmıyorum çünkü bu ekran kartı için 9600x uyumlu deniliyor 7700x de üstü olunca fazla değişme gereği duyacağımı sanmıyorum. Yardımınız için teşekkürler
Hocam SSD işini QLC ve TLC olayından dolayı söylüyorsanız benim Sinerji’den aldığım sistemimde TLC yongalı versiyonu geldi. Alalı 2 haftayı geçiyor yani konu sahibine de TLC yongalı olanı gelecektir diye düşünüyorum.
TLC olan versiyonu için forumda Caner Uncu hocam (anlıyor kendisi bayağı) Orta segmentte iyi olanlardan olduğunu söylemişti.
Hocam SSD işini QLC ve TLC olayından dolayı söylüyorsanız benim Sinerji'den aldığım sistemimde TLC yongalı versiyonu geldi. Alalı 2 haftayı geçiyor yani konu sahibine de TLC yongalı olanı gelecektir diye düşünüyorum.
Hocam bildiğim kadarıyla kötü marka değil. Yalnızca Türkiye'de yaygın değil. Fiyat performans denebilir ki B650 en yaygın modellerinde biri. Ama yerinizde olsam bu fiyatlara çıkmışken işimi riske atmam. Gerekirse işlemci modelini biraz düşürür daha sağlam bir anakart tercih ederim. Zaten dar boğaz testine baktığımız zaman işlemcinin ekran kartı için zayıf kaldığını görüyoruz. Yâni ekran kartını hiçbir zaman tam performans kullanamayacaksınız. Ekran kartı modelini biraz düşürerek yerine ana kartı ekleyebilirsiniz derim. Ki bence bu dar boğaz anakarttan daha büyük bir problem.
Tamamdır hocam, fikir olması için söylemiştim.
Bende NV3’ün TLC yongalı olanı var şu ana kadar herhangi bir hız düşmesi olmadı. %96’sı dolu olunca çok çok az bi düşüş oldu ama değerler şu şekildeydi en son: