Sinerji'den yeni alınan sistem "device changed CPU or Memory" hatası verdi

FanDzn

Hectopat
RAM
Pariot viper 16x2 32ram cl30 6000mhz
Ekran kartı
Rtx4070s
Anakart
Msi pro b650m b
İşlemci
Ryzen5 7600
Merhaba. Sinerji'den aldığım hazır sistem geçen hafta elime ulaştı ve hiçbir şey yokken bir anda device changed CPU or Memory hatası verdi ve ekran gelmedi. RAM'in tekini sokunce ekran geliyor bir çözümü var mıdır? Sinerji'ye yazdigimda bana oksid bilişimin numarasi atıldı aradığımda 10 günlük bir süreç olabilir dedi. Şahsen yeni aldığım bir sistemde o kadar beklemek istemiyorum çözümü var mıdır? Yoksa yarın garantiye yollamayı düşünüyorum.

Bu bir hata değil, tekrar ayarlamanı istiyor ya da aynı değerleri koruyup devam etmeni istiyor. F1 bastınız mı?

F1'e bastıktan sonra BIOS açıldı herhangi bir XMP, EXPO ayarı yapmadığım için F10'a bastım ama hiçbir türlü ekran gelmedi sonradan anakart üzerinde CPU kırmızı DRAM turuncu ışık yanmaya başladı bir daha ekran gelmedi.
BIOS pilini söküp taktım ama gene ekran gelmedi RAM'in tekini sökünce açılmaya başladı.

Ramleriniz bozuk olabilir Memtest86 ile test edebilirsiniz.

Tamamdır hocam deneyeceğim.

2 RAM takılıyken 3 dakika kadar beklediniz mi? Geç görüntü verebiliyor, sonra Memory context Restore'yi açmak gerekiyor.

Hocam 30 dk civari bekledim ama ekran gelmedi. Tekini çıkartınca kullanabildim tek RAM ile Memory context açsam olur mu yoksa 2 side takılı olması mi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…