Sonunda benim gibi düşünen biri, dostum bu nesil böyle yapacak bir şey yok ben de aynı sorunları yaşıyorum hatta öyle ki ben hiç o tür arkadaş edinmemeye çalışıyorum.
O zaman arkadaş bulma. Sen de benim gibi kendi başına takıl. İnsan huzuru kendisinde bulur sonuçta. Ancak kendi kendime takılayım derken asosyal birisine dönüşme. Dışarıda da hayat var sonuçta.
Ailem beni pek evde istemiyor da. Ha bire çık git falan tarzı konuşuyorlar. Yurda gitmek için tehdit ediyorlar. Yani anlayacağınız "GO GO" diyorlar. Sizce evde mi kalayım yoksa yurda mı gideyim? Bildiğiniz yurt var mı lise için?
Ailem beni pek evde istemiyor da. Ha bire çık git falan tarzı konuşuyorlar. Yurda gitmek için tehdit ediyorlar. Yani anlayacağınız "GO GO" diyorlar. Sizce evde mi kalayım yoksa yurda mı gideyim? Bildiğiniz yurt var mı lise için?
Hocam böyle demeniz normal. Ben dünyaya kendi penceremden bakıyorum ki eğer o pencereden bakmadan manzarımı yorumlamak sizce de saçma olmaz mı?
Kötü olan şeye iyi dediğim zaman mı herkes kötü değilde iyi olucak?
Hocam böyle demeniz normal. Ben dünyaya kendi penceremden bakıyorum ki eğer o pencereden bakmadan manzarımı yorumlamak sizce de saçma olmaz mı?
Kötü olan şeye iyi dediğim zaman mı herkes kötü değil de iyi olucak?
Senin iyi dediğin şey başkalarına göre kötü, başkalarının kötü dediği şey de sana göre iyi olabilir. Kendince çok yanlış bulduğun bir ortamdan kaçacak gücün yoksa adapte olma yolunu seçeceksin.
Bazı koşullarda öğretmenlerin öğrenci kayırdığını gördüğün zaman "siz neden böyle yapıyorsunuz" demek yerine o kayırılanlardan birisi olmak için rol yapmak daha çok işe yarar.
Senin iyi dediğin şey başkalarına göre kötü, başkalarının kötü dediği şey de sana göre iyi olabilir. Kendince çok yanlış bulduğun bir ortamdan kaçacak gücün yoksa adapte olma yolunu seçeceksin.
Bazı koşullarda öğretmenlerin öğrenci kayırdığını gördüğün zaman "siz neden böyle yapıyorsunuz" demek yerine o kayırılanlardan birisi olmak için rol yapmak daha çok işe yarar.
Hocam çocouklar hoca ile yakınlar. Hocanın ilgi alanları onlar ile aynı olduğu için sürekli konuşuyorlar. Ben şimdi bütün ilgi alakamı sırf hocalardan tolerans görmek için mi değiştireceğim?
Ergenlik bu. Sen bir de gariban ailelerini düşün. Büyük ihtimali ümidi kesmişler, geçmesini bekliyorlar.
Siz olayın farkında iseniz, siz de erken ergenlik olmuş. Çok zor bir şeydir, bende yaşadım. Etrafınızdakilerin ne olduğunun farkında olmak ve muhataplık gerçekten zor. Kızlarla takılın onlar sever olguları hem daha olgundurlar.
Hocam çocouklar hoca ile yakınlar. Hocanın ilgi alanları onlar ile aynı olduğu için sürekli konuşuyorlar. Ben şimdi bütün ilgi alakamı sırf hocalardan tolerans görmek için mi değiştireceğim?
Hayır, okul çağında gereksiz. İş hayatında kariyer yaparken ise evet. Çoğu kişi kendi tırnaklarıyla değil diğerlerinin üzerine basarak yükselir bu her yerde görebileceğin bir şey.
Yalnızca sana dediğim bunları kafaya takıp kendini yıpratacağına izle, öğren ve gerekirse de uygula.
Denetim yok, denetim. Okullar berbat halde. Bir okullarda artık kamera olmalı sınıflarda ve ses kaydı alınmalı. Sonra okullarda cep telefonu yasaklatılmalı. Okula mı gidiyorlar dingonun ağırına mı belli değil. Ayrıca okul kurallari gereği rahat tek tip giyim geri gelmeli. Bunlar olmadıkça okullarda düzelme olmaz. Okulları izleyen bir ekip oluşturulmalı ve şikayetler üzeri işlem yapılmalı.