Single Channel RAM'i Dual Channel yaparken nasıl yapılmalı?

Er73748

Megapat
Makaleler
10
Merhaba. Single Channel kullandığım RAM modülümü Dual Channel yapmak istiyorum. Bunun için CPU-Z indirip RAM bilgilerine daha yakından baktım ve şu RAM'i almaya karar verdim. RAM özellikleri ile birebir uyuyor. Sizlere birkaç sorum olacak.
1- genel olarak performans artışı olacağını biliyorum. Ancak bir sayı verecek olsanız ne kadar verirsiniz?
2- aldıktan sonra kendim takacağım. Takmadan önce XMP'yi kapatmam gerekir mi? Yoksa gerek yok mu?
3- uyumsuzluk varsa Memtest üzerinde hata verir mi?
Sistemim;
R3 2200G.
RX 570 OC 4 GB.
8 GB RAM 3000 MHz (XMP açık)
A320 M-K Gaming.
250 GB WD Blue SSD.
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Single Channel kullandığım RAM modülümü Dual Channel yapmak istiyorum. Bunun için CPU-Z indirip RAM bilgilerine daha yakından baktım ve şu RAM'i almaya karar verdim. RAM özellikleri ile birebir uyuyor. Sizlere birkaç sorum olacak.
1- genel olarak performans artışı olacağını biliyorum. Ancak bir sayı verecek olsanız ne kadar verirsiniz?
2- aldıktan sonra kendim takacağım. Takmadan önce XMP'yi kapatmam gerekir mi? Yoksa gerek yok mu?
3- uyumsuzluk varsa Memtest üzerinde hata verir mi?
Sistemim;
R3 2200G.
RX 570 OC 4 GB.
8 GB RAM 3000 MHz (XMP açık)
A320 M-K Gaming.
250 GB WD Blue SSD.
Şimdiden teşekkür ederim.

Yani FPS'iniz bir tık artacaktır. He bir de uyumsuzluktan hata vereceğini düşünmüyorum iki ayrı RAM'i taksan bile XMP'yi kapatmanada gerek yok.

Hocam mümkünse aynı RAM'den alın. Bazen aynı RAM bile sıkıntı çıkarabiliyor. Ancak düşük ihtimal. Ben APU'da %35-40 arasında FPS artışı almıştım. Siz çok fazla almazsınız harici ekran kartınız var en fazla 10-15 FPS bence. XMP'yi kapatıp kapatmama mevzusunu bilmiyorum ancak stok olarak ikisini de takıp sonra XMP açsanız daha iyi olur diye tahmin ediyorum.

Hocam mümkünse aynı RAM'den alın. Bazen aynı RAM bile sıkıntı çıkarabiliyor. Ancak düşük ihtimal. Ben APU'da %35-40 arasında FPS artışı almıştım. Siz çok fazla almazsınız harici ekran kartınız var en fazla 10-15 FPS bence. XMP'yi kapatıp kapatmama mevzusunu bilmiyorum ancak stok olarak ikisini de takıp sonra XMP açsanız daha iyi olur diye tahmin ediyorum.

En yakın zamanda harici ekran kartıma geçeceğim. Şimdilik APU kullanıyorum sistemi. Aynı RAM olduğuna eminim çünkü bu RAM'i de bilgisayarın özelliklerinden ve CPU-Z üzerinden bulmuştum.

XMP'yi kapatıp öyle takın hocam. Taktıktan sonra sistemi açın RAM'i kontrol edin hem BIOS'dan hem de Windows'dan sonra XMP'yi açın. Aynı RAM olsa bile çip farklı çıkarsa çakışma ihtimali her zaman mevcut. Memtest ile RAM'in bozuk olup olmadığını anlarsınız, uyumsuzluk ile ilgili hata vermez.

Tamamdır. O zaman takmadan önce çalışan RAM ile XMP'yi kapatıyorum, daha sonra yeni RAM'i takıyorum, sistemi ve XMP açıyorum, daha sonra Windows üzerinden kontrol ediyorum. Böyle değil mi? Ayrıca teşekkür ederim.

Tamamdır. O zaman takmadan önce çalışan RAM ile XMP'yi kapatıyorum, daha sonra yeni RAM'i takıyorum, sistemi ve XMP açıyorum, daha sonra Windows üzerinden kontrol ediyorum. Böyle değil mi? Ayrıca teşekkür ederim.
Evet. Ya da XMP yi açmadan da ramlari biostan ve sistemden de kontrol ettikten (düşük frekansta) sonra XMP'yi devreye alabilirsiniz. Ola ki XMP'i de sıkıntı çıktı buraya konu açın , XMP değerlerini el ile tekrar girip yüksek frekans kullanabilirsiniz, hiçbir sıkıntı olmaz.. Performans artışınız gözle görülür düzeyde olacaktır. güle güle kullanın .

Evet. Ya da XMP'yi açmadan da RAM'lari BIOS'tan ve sistemden de kontrol ettikten (düşük frekansta) sonra XMP'yi devreye alabilirsiniz. Ola ki XMP'i de sıkıntı çıktı buraya konu açın, XMP değerlerini el ile tekrar girip yüksek frekans kullanabilirsiniz, hiçbir sıkıntı olmaz. Performans artışınız gözle görülür düzeyde olacaktır. Güle güle kullanın.

Çok teşekkür ederim. Tamamdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı