Single Channel vs. Dual Channel

O zaman, şimdi 16GB modelinde 2x8 olabilir veya 1x16 olabilir mantıken. Acer detaylı bilgilendirmemiş ve teardown olarak bunu bulabildim. Çıkmaza girdik gibi.

1x16 sanırım eğer şu kanaldaki video aynı cihaz ise. Adamlara bak 1x8, 1x16 koyup durmuşlar. Ryzen dizüstü yapıyorsun RAM tek kanal. Dalga geçer gibi.

1x16 sanırım eğer şu kanaldaki video aynı cihaz ise. Adamlara bak 1x8, 1x16 koyup durmuşlar. Ryzen dizüstü yapıyorsun RAM tek kanal. Dalga geçer gibi.

Eki Görüntüle 764355

RAM'i 32 GB yaparız düşüncesiyle yaptıkları bir hareket ancak bu aletler orta halli şeyler ve 2*8 RAM uzuuun süre tatmin eder bizi.

Eki Görüntüle 764355
Evet, cihaz aynı cihaz. AN515-44. 1x16 yani, üzdü bu. Geçen ASUS Vivobook 15 geldi elimde 6000TL laptop, 3500U var içinde ama onda bile 2x8 RAM koymuş ASUS. Acer üzdü.

Orası öyle tabii ki ama detay bile verilmiyor ürün açıklamasında. Bilmeyen kişiler "8 yerine 16 alayım iyi performans verir" dese boşa ödemiş olacak farkı neredeyse. Bant genişliğini açmadıktan sonra 1x32 GB taksa ne fayda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4600h olanını Teknorya satıcısından aldım. Almadan önce arayıp sordum 2x8 GB var dediler ama bana gelen 1x16 GB çıktı. Şimdi benim buna 7-800 TL daha verip 16 GB RAM mi takmam lazım? Mevcut haliyle hakkını vermez mi makina? Bir de 16+8 taksam 16+16 GB arasında fark olur mu performans olarak? 32 GB RAM kullanan oyun yok sonuçta.

Hocam 16+8 RAM Flex RAM olarak adlandırılıyor bildiğim kadarıyla ve Dual RAM daha iyi. İmkanınız varsa 2 tane 8 GB RAM alın, laptopunuzdaki RAM'i de satın. 2 tane 8 GB RAM 600 700 liraya gelir size, 16 GB 3200 MHz 21CL raminizi de makul bir fiyata satarsınız.

Servise gönderip RAM'i taktırabilirsiniz ya da kendiniz takabilirsiniz RAM'i. Eğer kendiniz takarsanız yani arka kapağı kendiniz açarsanız garantinizi yakarsınız.

Ben alalı 4.5 ay oldu, 1.5 2 ay sonra servise göndereceğim bakım yaptırmak için 2 tane de 8 GB'lik RAM almayı düşünüyorum içindeki RAM'i de 600 liraya gibi bir sayıya satabilirsem ne mutlu bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…