Single Coil gitarda Distortion Ton elde edilebilir mi?

InfluxAlp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
SanDisk SSD PLUS 240GB/ WDC WD10EARX-00PASB0
NVIDIA GeForce GTX 970
MSI H110M PRO-VD PLUS
INTEL İ3-7100
16 GB RAM
Meslek
Junior Developer
Arkadaşlar merhaba. Elektro gitara yeni başladığım için tam olarak bilmiyorum ama metal parçalardaki tone ile benim toneumun alakası bile yok. Amfiden ve gitardan ne kadar ayar yaparsam yapayım olmuyor. Acaba manyetikler Single coil olduğu için mi? İnternette gördüğüm videolarda gene de distortion tonlar yakalayanlar var. Amfi üzerindeki ayarlarla sanırım. Bilen birisi varsa yardımcı olursa sevinirim.

Amfiye bağlı, benim kullandığım amfide de o tonlara çıkamıyorum kalın tellerde. Fakat arkadaşımın amfisinde ses tonlarını daha rahat ayarlıyorum, is genel olarak amfide bitiyor yani. Amfinin fotoğrafını atarsanız belki farketmediginiz bir şey yakalarız.

Amfiye bağlı, benim kullandığım amfide de o tonlara çıkamıyorum kalın tellerde. Fakat arkadaşımın amfisinde ses tonlarını daha rahat ayarlıyorum, is genel olarak amfide bitiyor yani. Amfinin fotoğrafını atarsanız belki fark etmediginiz bir şey yakalarız.

Amfinin üzerinde sadece volume, bass ve treble switchleri var bir de OverDrive tuşu açılıp kapatılabiliyor fotoğrafını aşağıda bırakacağım ucuz bir model amfi zaten.

1720653416162.png

Arkadaşlar merhaba. Elektro gitara yeni başladığım için tam olarak bilmiyorum ama metal parçalardaki tone ile benim toneumun alakası bile yok. Amfiden ve gitardan ne kadar ayar yaparsam yapayım olmuyor. Acaba manyetikler Single coil olduğu için mi? İnternette gördüğüm videolarda gene de distortion tonlar yakalayanlar var. Amfi üzerindeki ayarlarla sanırım. Bilen birisi varsa yardımcı olursa sevinirim.

Single manyetik ile distortion elde edilir. Deep purple, black sabbath, Led Zeppelin, Jimi hendrix dinlemediniz mi hiç?
Ne kadar süredir gitar çalıyorsunuz? Cavabı ona göre vereceğim.

Single manyetik ile distortion elde edilir. Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Jimi Hendrix dinlemediniz mi hiç?
Ne kadar süredir gitar çalıyorsunuz? Cavabı ona göre vereceğim.

1 ay olacak.

Tahmin etmiştim. Önce gitar çalmayı öğrenmeniz gerekiyor. Çalamadığınız şeyin tonu da olmaz. Tonun %80 i, sizin çalımınızdır.

Gitar öğrenirken distortion kullanmayın. Sizin öğrenmenizi engeller. Çıkarttığınız bozuk seslerin farkında olmaz ve gelişemezsiniz. 1 Yıl clean çalın gitarınızı. Distortion / ton falan ile işiniz yok bu aşamada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı