Single vs. Dual channel

Okeo12345

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Casper Excalibur G900 1180 BF60X-B modeli satın aldım. İşlemci 11800h, ekran kartı 3060 RAM, 1x16 GB, LoL'de 120 150 arası FPS alıyorum. PUBG'de FPS bazen 60'lara düşüyor, tek kanal çalıştıgından mı oluyor? Dual channel yapsam çok performans farkı olur mu? Çünkü alacagım RAM 1000 TL civarında, bilgisi olan destek olabilir mi? Günlük kullanımı cok iyi oyun performansıda guzel fakat bazı oyunlarda ıstedıgım FPS'yi alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Ram Benchmark videolarına göz atın. Özet geçeceğim: FPS değerleri farazi...
[Single Channel]
FPS : 70
%1 FPS : 55
%0.1 FPS : 20
[Dual Channel]
FPS : 73
%1 FPS : 60
%0.1 FPS : 40

%1-%0.1 değerlerinde FPS artışı yaşarsın. Oyunda teklemen aza iner. Dual Channel kullanmayı hemen herkes öneriyor.

PUBG'de FPS bazen 60'lara düşüyor, tek kanal çalıştıgından mı oluyor?
Büyük ihtimalle ondan. Özellikle de oyuncuların yoğun olduğu bölgelerde işlemci RAM sınırına takıldığı için FPS düşüyor. Bizzat kendim tecrübe ettiğim için biliyorum.
Dual channel yapsam çok performans farkı olur mu?
Ekran kartını hali hazırda tam kullanan oyunlar haricinde gözle görülür fark olur.

kanks dual channel çok önemli ben 50 fps e kadar artış sağladım valo da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…