Single vs Dual RAM bellek

Arkadaşlar merhaba, bu konuyu biraz araştırdım ama birkaç sorum olacak;

Örnek verecek olursam 8 GB single rank bir RAM'de ön yüzünde 8 adet çip modülü bulunuyor. Ama 8 GB dual rank bir RAM'de ön ve arka yüzünde eşit olmak üzere 16 adet çip modülü mevcut. Şimdi ben 8+8 GB 2 adet ''single rank'' RAM'i ''Dual Channel'' olarak kullanıyorum. Sistem de 8+8 dual rank RAM kiti kullanılsaydı gözle görülür bir fark oluşur muydu?

Ama bu kullandığınız programa göre değişir.Bir program düşünün 8 yerine 14 ihtiyacı var , bunu tek bir yerden almak yerine 2 yere gitmesi lazım yani özetlersek; su içerken kapıyı açmanız lazım ancak suyu tek elinizle içmek yerine iki elinizle içmek zorundasınız çünkü bardak çok ağır geldi. Belki bu düşüncenizde yardımcı olur .

Hayır oluşmazdı.
Aşırı bir fark olmaz.
Hortlatıyorum kusura bakmayın. Bende 4 gb dual rank yani önünde 8 çip arkasında 8 çipli ram var. Ben tüm özellikleri aynı diye bu rank olayına bakmadan 4 gb single rank ram siparişi verdim. Sipariş verdiğimde 4 tane önde 4 tane arkada çip var yani single rank. Bunlar uyumlu çalışır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…