Sınıf öğretmenliği mi polislik mi?

NightMare_TR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar selam.

Şu an kafam inanılmaz derecede karışık. Bu sene istediğim sıralamayı yapamadım fakat sıralamam kamu yönetimi'ne rahat tutuyor. (260k sıralamam). Sınava çalışırken sınıf öğretmenliği istiyordum fakat sonlara doğru biraz soğudum diyebilirim. Benim 2 seçeneğim vardı ya öğretmenlik ya polislik diye. Polisliği de istiyorum yani bence yapabileceğim bir meslek fakat kimi tanıdıklarım son çaren olsun falan diyorlar kafamı iyice karıştırıyorlar. Benim eğer polisliğe gidersem düşüncem lisans mezunu olup Pomem'den gitmek ki pomem gerçekten çok daha avantajlı. Hem üniversite ortamını falan da görüp yaşamak istiyorum açıkçası. Sınav stresini tekrardan yaşamayı hiç gözüm kesmiyor. Sizce sınıf öğretmenliği için mezuna kalınır mı? Değerli fikirlerinize ihtiyacım var yorum yaparsanız sevinirim.

Sınıf öğretmenliği atamalardan her ne kadar az etkilenen bir branş olsa da sen mezun olana kadar ne değişeceği bilinmez ve herkes sırtımı devlete yaslayayım, gerisi kolay mantığında baktığı için inanılmaz bir yığılma var. Mevcut mezunların da ataması yapılmıyorken hâlâ eğitim fakülteleri açılmaya devam ediyor ve mevcut eğitim fakülteleri de öğrenci kabul etmeye devam ediyor. Benim tahminime göre 4-5 seneye memuriyetin ataması ölü düzeyine gelecek bence. Sınıf öğretmenliği için de mezuna kalmaya değmez.

Sence kamu yönetimi okuyup oradan polis olmak mantıklı mı? Polis olmayı isterim evet ama çevremdekiler son çaren olsun falan deyip kötülüyorlar moralimi bozuyorlar.

Sence kamu yönetimi okuyup oradan polis olmak mantıklı mı? Polis olmayı isterim evet ama çevremdekiler son çaren olsun falan deyip kötülüyorlar moralimi bozuyorlar.
Polis, siyasal iktidarın oyuncağı haline geldiği için öyle söylemiş olabilirler.

@XFarcus'un dediği gibi muhtemelen de çevrenin ne dediğini umursama.

Reis bir de kendime uygun mesleği bulamıyorum yani eşit ağırlıkçıyım hukuk desen avukatlığı hiç sevmem savcılık için de bin bir türlü sınavdan geçmen gerek psikoloji desen bu bölümü de çok tercih eden var önü yavaş yavaş kapanıyor ki pek de istemem zaten. Öğretmenliğinde atamaları sıkıntı kuzenim 3. senesinde atanabildi doğuya zar zor. Geriye bir şey kalmıyor zaten polisliği de kötüleyince millet kafa beyin kalmadı bende.

Mesleklerin, piyasada yada şirketler tarafından nasıl görevlendirildiğini araştırabilirsin. Yani seni hangi meslekler mutlu ediyorsa o meslek reel'de ne iş yapar? Dışarıdan güzel görünüyor ama hangi şirketlerde yada hangi sektörlerde iş imkanları var ? Çalışma koşulları nasıl ? Ben bu koşullara uyum sağlayabilir miyim ? Bu soruların senin cevabını karşıladığın mesleği seçebilirsin. Para günümüzde çok önemli haklısın ama mental sağlığın da paradan önemli bence

Kamu yönetimi okuyup İçişleri Bakanlığı personeli olabilirsin. Nasıl Kaymakam Olunur? 2020 Şartları Neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…