Sınıfta kaldım, dünyanın sonu mu?

ardyy

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 9. sınıfım ve muhtemelen devamsızlıktan sınıfta kaldım.
Okulun çok uzak olması, her gün okul çıkışı rastgele birinin bıçaklanması, bazı özel sebepler, idarenin ilgisizliği vesaire derken iyice soğudum.
Spor hayatımla ilgilenecek vakit bulamadım ve zorunlu olarak devamsızlık yaptım. Belki de benim tembel olmamdan kaynaklanmıştır emin değilim ama 9 ay için 30 günlük devamsızlık hakkı çok az bana kalırsa.

Sonuç olarak bugün an itibarıyla sınıfta kalmış oluyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum ve kesinlikle aynı okuldan devam etmek istemiyorum.
Ailem beni sanayiye vereceğini söylüyor bende konuşma hakkım olmadığı için ve onları hak etmediğimi düşündüğüm için haklısınız diyorum
Neredeyse okul dışındaki her şey on numara hayatımda. Tek problemim okul ve ailemle ilişkilerimi bozan tek şey o.

Onlara ne demem gerekiyor bilmiyorum artık. Seneye farklı bir okulda daha iyi bir başlangıç yapabileceğimi düşünüyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle bir ebeveyn olarak yanıtlıyorum. 9 ay'da 30 günlük devamsızlık hakkı inanılmaz fazla.
Benim öğrenciliğimde 10gün'dü.

Okulunu değiştirmen, çevrenin ve ortamın değişmesi kesinlikle faydalı olacaktır. Ama bu sorumluluğu hayat boyu olmalısın. Yol uzak, herkes bıçaklanıyor gibi durumlar kesinlikle kabul görür bahane değil.

Hayat, yaşam, iş hayatı hep bu tarz durumlar ve risklerle dolu. Buna yaşamak diyoruz.
İş için saatlerce yol, hasta olduğumuzda gitmek çocuklarımıza evimize bakmak zorundayız. Bu yaşamın ve sağlıklı bir birey olmanın parçası.
Ailene katılıyorum. Okul kapanır kapanmaz 3 ay sanayide çalışıp, hayatı ve yaşamı kavramalısın. Gelecek yıl'da okuluna 4 elle asılıp, kendini kötü sistemin dışına atmalısın.

Sanayi de hiç fena olmaz aslında MESEM'e geçiş yaparsın pek bir fark olmaz.

Yukarıdaki mesaja katılıyorum. Bende de 10 gündü. Sevgili gençler, nasihat konuşmasına dönmek istemiyorum ama gerçeklik algınızı kaybedince yarın işe başladığınızda hayatın tokadını öyle bir yiyorsunuz ki hepiniz bunalıma giriyorsunuz. Bugün 9 ay için 30 gün az dediğin hakkın, ileride iş hayatında en baba en kurumsal şirkette 12 ayda 15 günü geçemiyor. Onu da ne toplu kullanabiliyorsunuz ne keyifle. En güzel işte, en yetkin personelken bile siz izin kullanacağınız zaman ofisinizde birilerinin yüzünün ekşidiğini göreceksiniz. Kaldı ki sizi okutmak için çabalayan ebeveynleriniz belki bu izin günleri bile olmadı hayatları boyunca. Belki hiçbir gün itiraz etmeden sizin için, baskıya, hayat zorluğuna, fiziksel zorluklara rağmen aileniz yıllarca çalıştı.

Lütfen zamanın kıymetini ve ailelerinizin sizin için yaptıklarının değerini bilin. 1 sene az bir zaman değil. Türkiye'de iyi bir iletişimle çözülmeyecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Müdürle konuşun, rapor ayarlayın, aralara birilerini sokun, arttırıyorum gerekirse bir daha olmayacağına yeminler edin ve bu sene sınıfta kalmadan tamamlayın. Ardından açığa geçersiniz. 1 senenin ne kadar önemli bir zaman olduğunu seneler sonra farkına vardığınızda bugünden çok uzakta olacak ve yapabilecek hiçbir hamleniz kalmamış olacak. Geç olmadan düzeltin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…