Sınıfta kalıyor muyum?

Yer
Artvin
Sorunu tam olarak biliyorsanız yanıt verin!

Öncelikle herkese merhaba!

10. sınıfa gidiyorum. Anadolu lisesi - devamsızlık sıkıntısı yok - genel ortalama 50 üstü. Baraj dersimiz edebiyat. Edebiyat ve diğer 3 dersten daha kalıyorum.

Yukarıdaki bilgilere göre sınıf tekrarı veya sorumlu geçmeden hangisi olur?

( Detaylı bilgi için yanıt verebilirsiniz )

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sınıf geçme şartını sağlıyorsunuz ancak 2. fıkraya göre Edebiyat dersinden yıl sonuna göre kaldığın için sorumlu olarak geçeceksin maalesef. Sorumluluk sınavına gireceksin seneye.

Baraj Dersten kaldığın için sorumlu olarak geçersin. İki dönemin aritmetik ortalaması 50'nin üstündeyse zaten sınıfta kalmazsın. Baraj Dersten kaldığın için 11. Sınıfta sorumluluk sınavına gireceksin Edebiyattan.

Bir sonraki sene tekrar aynı sınava gireceksin. Edebiyat barajdı galiba.

@real.haydut 6'dan azsa sıkıntı yok diye biliyorum.

Öylesine haber yapan haber sitelerinin haberini baz almayın. Arkadaşın yıl sonu ortalaması 50 ve üzerinde olduğu için zayıf sayısının kalma ve geçmeye bir etkisi yok yani 6 zayıfın olursa sınıfta kalırsın ya da 7 zayıfın olursa sınıfta kalırsın olayının bir gerçekliği yok.

@Park Müdürü Benson Sağ ol okuldaki hocalar dersten bırakırım diye tehdit ediyorlar bize de böyle söylediler 6 dersten kalırsan kalırsın diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
@SEN_BEN_O rica ederim de bir bilgiyi kabul etmeden önce lütfen doğruluğunu araştırın. Ben ortaöğretim kurumları yönetmeliğinden alıntı yapıyorum, ortaöğretim kurumları yönetmeliği yazarak bu dediklerime ulaşabilirsin. MEB'e bağlı tüm liselerde bu yönetmelik geçerli.

hatta hocalar bize şunuda demişti edebiyat baraj ders kalırsan sınıfta kalırsın diye dün sınıfta çoğu kişi kalcam diye ağlıyodu edebiyatçının yanında bende araştırdım öyle bişey yokmuş ondan rahatım bu günde edebiyatçının yanına gitmeyen tek benim diye bana yüksek vercekti sözlüden dersi geçirecekti sınıfın ineğide hocam bu ders yapmıyo diye salladı tabi yıl sonuna kadar hocayla hiç konuşmadım diye hoca ismimi bile bilmiyo 1 kişi dışında herkesin sözlüsü 20 şu anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…