Sınıfta kalma ihtimali varken açığa geçilir mi?

UyGhar

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 11. sınıfım ve sınıfta kalma durumum var kalırsam açığa geçebilir miyim? Geçtikten sonra seneye sınava girebilir miyim yoksa açıktan 11. sınıfı tekrar mı okumam gerek? Yardımcı olursanız sevinirim. Ne yapmalıyım?

Eğer 11. sınıfta kalırsan ve açık liseye geçmek istersen, doğrudan Açık Öğretim Lisesi'ne (AÖL) geçemezsin

Son düzenleme:
Eğer 11. sınıfta kalırsan ve açık liseye geçmek istersen, doğrudan açık öğretim lisesi'ne (AÖL) kaydını yaptırabilirsin. Açık liseye geçtiğinde 11. sınıfı tekrar okuman gerekmez; önceki derslerinden başarılı olduklarını saydırıp kredili sisteme göre devam edersin.

Hayır, geçemez. Devamsızlıktan sınıfta kalıp AÖL'e geçme işlemi sadece 9. sınıflar için.
Zaten en sık kullanılan yöntem bu olduğundan konu sahibinin devamsızlıktan kalacağını düşünüyorum.

Şu an 11. sınıfım ve sınıfta kalma durumum var kalırsam açığa geçebilir miyim? Geçtikten sonra seneye sınava girebilir miyim yoksa açıktan 11. sınıfı tekrar mı okumam gerek? Yardımcı olursanız sevinirim. Ne yapmalıyım?

Maalesef şartlardan birini karşılamıyorsanız geçemezsiniz, geçerseniz de 11. sınıfa denk gelen 5. dönemden başlarsınız.

Hocam açık lise'ye geçmeyin.

Bu sene sınıfta kalırsanız seneye açık liseye geçebilirsiniz ve 11. sınıf dersleri tekrardan karşınıza çıkar. Açık liseyi bir senede bitirebilecek durumda olursanız da YKS girebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı