Selam arkadaşlar, 1. dönem 2 dersten, 2. dönemde 4 dersten kaldım. 1. ve 2. dönem ortalamalarını hesapladığımda yıl sonunda kaldığım ders 2 oluyor. Peki sınıftan kalma nasıl hesaplanıyor? Biliyorsanız kaynağıyla atın, içimi rahatlatmam lazım.
Selam arkadaşlar, 1. dönem 2 dersten, 2. dönemde 4 dersten kaldım. 1. ve 2. dönem ortalamalarını hesapladığımda yıl sonunda kaldığım ders 2 oluyor. Peki sınıftan kalma nasıl hesaplanıyor? Biliyorsanız kaynağıyla atın, içimi rahatlatmam lazım.
2 dönem toplam ortalamanız 50 üzeri olmalı ve 2 dönem derslerin teker teker hepsinin ortalaması 50'yi geçmeli Max 3 tane kalabilirsiniz oda sorumlu geçti yazar siz ise 2 dersten kalmışsınız sorumlu geçiyorsunuz.
2 dönem toplam ortalamanız 50 üzeri olmalı ve 2 dönem derslerin teker teker hepsinin ortalaması 50'yi geçmeli Max 3 tane kalabilirsiniz oda sorumlu geçti yazar siz ise 2 dersten kalmışsınız sorumlu geçiyorsunuz.
"Ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılmamadde 56- (1) öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsunikinci dönem puanının en az 70, b) işletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin, beceri sınavı puanı en az 50 olmak kaydıylabirinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya becerisınav puanının 70 olması gerekir."