Sınıfta kalma süreci nasıl işler?

vipex

Kilopat
Yeni sınıfta kalma kuralları gelmiş okudum fakat fazla bir şey anladım. Sormak istediğim geçen senelerden 3 tane sorumlu sınavım var eğer 4 tane sınavdan kalırsak sınıf tekrarı yazıyor. Bu 4 tane kalma olayı 1 senede mi oluyor yoksa sorumluluklar dahil 4 ders mi oluyor? Bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni sınıfta kalma kuralları gelmiş okudum fakat fazla bir şey anladım. Sormak istediğim geçen senelerden 3 tane sorumlu sınavım var eğer 4 tane sınavdan kalırsak sınıf tekrarı yazıyor. Bu 4 tane kalma olayı 1 senede mi oluyor yoksa sorumluluklar dahil 4 ders mi oluyor? Bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
9. Sınıf değilsen sana geçerlik değil bu yeni yönetmelik.

Doğrudan sınıf geçme:
MADDE 57- (1) (Değişik cümle:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla;
a) Tüm derslerden başarılı olan,
b) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) En fazla 1 dersten başarısız olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan, öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
(2) (Değişik:RG-28/10/2016-29871) Birinci fıkradaki şartları taşımakla birlikte yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması:
MADDE 58- (1) (Değişik:RG-8/9/2023-32303)Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; yıl sonu başarı puanı en az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız oldukları en fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Merhaba, kalın ve sarı yaptığım yerleri okuyun. Önceden 50 ortalama yetiyordu; fakat artık birden fazla zayıfı olanlar, zayıf oldukları dersleri sorumlu olarak bir üst sınıfa geçiyor. En fazla 3 zayıf yapabilirsiniz, 4 zayıfınız olursa sınıfta kalırsınız. Diyelim ki alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla zayıf, sorumluluk dersiniz var. Alt sınıflar da dahil 6'dan fazla başarısız dersiniz olduğu için kalırsınız. Kalma ve geçmeler de yıl sonuna göre hesaplanıyor.

9. sınıf değilsen sana geçerlik değil bu yeni yönetmelik.

Kaynak gösterin. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği güncellendi ve tüm ortaöğretim öğrencileri için geçerlidir.

Düzenleme: Bu sene sadece 9. sınıflar için geçerliymiş. Kademeli kademeli olarak diğer sınıflara da getirecekler.

Son düzenleme:
Merhaba, kalın ve sarı yaptığım yerleri okuyun. Önceden 50 ortalama yetiyordu; fakat artık birden fazla zayıfı olanlar, zayıf oldukları dersleri sorumlu olarak bir üst sınıfa geçiyor. En fazla 3 zayıf yapabilirsiniz, 4 zayıfınız olursa sınıfta kalırsınız. Diyelim ki alt sınıflar da dahil olmak üzere 6'dan fazla zayıf, sorumluluk dersiniz var. Alt sınıflar da dahil 6'dan fazla başarısız dersiniz olduğu için kalırsınız. Kalma ve geçmeler de yıl sonuna göre hesaplanıyor.

Kaynak gösterin. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği güncellendi ve tüm ortaöğretim öğrencileri için geçerlidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-09 173949.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-09 173949.png
    58,4 KB · Görüntüleme: 88

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı