Sınıfta kalmak için özürsüz devamsızlık sınırı kaç gün?

Charaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 11. Sınıfa gidiyorum. Ortalamam 81 ve teşekkür belgesi alıyorum. 1 gün özürlü 10,5 gün de özürsüz devamsızlığım var. Bu belge alma veya sınıfta kalma konusunda bir sıkıntı yaratıyor mu? Birde böyle bir durumda idare tam sınıra gelecek şekilde özürlüye geçirir mi?

Merhaba, 11. sınıfa gidiyorum. Ortalamam 81 ve teşekkür belgesi alıyorum. 1 gün özürlü 10,5 gün de özürsüz devamsızlığım var. Bu belge alma veya sınıfta kalma konusunda bir sıkıntı yaratıyor mu? Bir de böyle bir durumda idare tam sınıra gelecek şekilde özürlüye geçirir mi?

Eğer 30 gün özürsüz devamsızlık yaparsan sınıfta kalırsın ama eğer 5 gün özürsüz devamsızlık yaparsan belge alamazsın.

Merhaba idare ile konuşmalısın. 5 gün özürsüz devamsızlığı geçtiğiniz taktirde belge alamazsınız veli onayı ile özürsüz devamsızlığınızı özürlü ye çevirebilirsiniz.

Hem sınıfta kalıyor (özürsüz 10'dan fazla), hem de belge alamıyorsunuz (özürsüz 5'ten fazla). Mümkünse kalmamak için devamsızlığınızı 10 ve aşağısına, belge alabilmek için de 5 ve aşağısına düşürün.

Yönetmeliğe buradan erişebilirsiniz. CTRL F yapıp "özürsüz 10 günü" olarak aratın, "Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan..." yazıyor. Özürsüz 10 şartını sağladığınız için kalıyorsunuz.

Son düzenleme:
Merhaba, 11. sınıfa gidiyorum. Ortalamam 81 ve teşekkür belgesi alıyorum. 1 gün özürlü 10,5 gün de özürsüz devamsızlığım var. Bu belge alma veya sınıfta kalma konusunda bir sıkıntı yaratıyor mu? Bir de böyle bir durumda idare tam sınıra gelecek şekilde özürlüye geçirir mi?

lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür.
Yarım günle sınıfta kalıyorsunuz

Veliniz ile gidip özürsüz günleri özürlüye çevirin yoksa belge alamazsınız.

Hocam öncelikle,
Özürsüz devamsızlık 5 gün geçiyorsa belge alamıyorsunuz.
Özürsüz devamsızlık 10 değil 10,5 olduğunda sınıfta kalıyorsunuz.
Ayrıca özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamı 30, u geçerse de sınıfta kalıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı