Sınıfta Kalmaktan Korkmak

Bir arkadaşın cevapladığı gibi baraj ders demek o dersten kalınca sınıfta kalmak anlamına gelmez. Sadece o dersi vermeden mezun olamazsın demek. Yani son sınıfa kadar verebilirsin o dersi.

Çalışma kısmına gelince. Ders derste öğrenilir. Notlarına bakınca ya hiç ders dinlemediğin ya da konuları anlayamadığın anlaşılıyor. Ya dersleri dinlemeye -can kulağıyla- ya da çalışma yöntemini değiştirmeye başlaman lazım. Bir an önce. Son sınavlar 2 hafta sonra başlar. En geç 3.

- Dersini çok iyi dinle. Hiçbir şeyle ilgilenmeden.
- Not tut. Başkasının notuyla sınava girilemez.
- Anlamadığın yerleri sor. Tüm sınıf sana "salak" diyebilir. Unutma, sınıf ortamında olan hiçbir şey senin öğrenmenden daha önemli değil.
- Tekrar. Sınav gecesi değil, hemen her gün.

Eğer gerçekten başarı konusunda kaygılıysan bunları kesinlikle yapmam lazım.

Sent from my LG-D855 using Technopat Sosyal mobile app

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrendiklerim hemen aklımdan çıkıyor yani şöyle mesela:
Çarşamba günü 3 ders matematik var 3. ve 4. ders matematik sonra fizik ve tekrar matematik var.
Hoca 3. ve 4. derste anlattıkları aklımda kalıyor sonra fizik dersinden sonra matematik hocası geliyor ve bir ders önce anlattıklarını soruyor ve aklımdan çıkmış oluyor.
Bir sonraki şey derse dikkatimi veremiyorum. Mesela hemen dersi dinleyip kendimi toparlıyorum sonra 1 dakika sonra aklıma saçma sapan şeyler geliyor hemen dikkatim dağlıyor.

Sorun sizde değil. Hocalarda. Neden mi ? Öğrenciler derslere adam akıllı çalışsın diye; sınav çok zor olacak, seneye bir daha gelirsiniz artık, şu şu geçer şunlar kalır vb. laflarla öğrencileri korkutuyorlar. Sizin yapmanız gereken sınıftaki moral bozucu arkadaşların laflarına bakmadan aklınızı başka şeylerle meşgul etmeyip dersinize çalışmak ve sınavınıza girmek. Başka çareniz var mı ?

Bunun yerine öğretmenler kalmamız için değilde geçmemiz için biraz çaba gösterseler olmaz mı?

Zaten bugün dediğiniz gibi oldu. Hoca kalanların ismini söyledi ve o kadar çok moralim bozuldu ki.

Zaten bugün dediğiniz gibi oldu. Hoca kalanların ismini söyledi ve o kadar çok moralim bozuldu ki.
Neye göre konuşuyor. Öğretmenlerin hepsi toplanıp son kanaatlerini kullanarak kalanların listesini mi hazırlamış ?

Bunun yerine öğretmenler kalmamız için değilde geçmemiz için biraz çaba gösterseler olmaz mı?
Geçmeniz için çaba gösteriyorlar. Ancak yöntemleri yanlış. Öğrenciye dersi sevdirmek yerine zor olacak sınavlar deyip çalışmaya itmeye çalışıyorlar. Bu sefer öğrencinin psikolojisi bozuluyor. Zaten kaldım deyip arkadaşlarla sinemaya oraya buraya gidiyor.

Yanlış anlama fakat bence korku biraz olmalı aslında çünkü korku duygusu ile biraz daha fazla gayret gösterirsin diye düşünüyorum. Korku duygusu olmasa idi içinde boşlayıp çalışmazdın belkide ama içinde biraz sınıfta kalma korkusu olduğu için biraz daha gayret göstereceksin.

Hoca anlattıklarından sorar. Bu dediğiniz suçu başkasına atmak.

Evet. Dediğiniz gibi korku biraz olacak. Ancak diyorum ya: öğretmenler aşırıya gidiyor. Şimdi öğrencilere haftanın 2-3 günü şu zor bu zor, seneye bir daha gelirsin, çok çalışın sınav zor olacak gibi şeylerle iyilik yapmaya çalışmak isterken öğrencide bu farklı yansır.

Hoca anlattıklarından sorar. Bu dediğiniz suçu başkasına atmak.
Ben anlattıklarından sormaz gibi bir ifade kullanmadım. Elbette anlattıklarından soruyor zaten. Ancak öğrenciyi aşırı korkutuyorlar. Bizim hoca ne diyordu biliyor musunuz ? Üzülüyorum size boşuna geliyorsunuz. Zaten kalacaksınız. Başka bir hoca ufak bir şeyde iyi seneye tekrar gelirsin o zaman. Böyle hocalar gördüm. Bu normal mi ?

Sınıfta kalmak 9. sınıf? Çoook uğraşman lazım emin ol o yolları geçeli çok oldu sadece devamsızlıktan kalan arkadaşlarım oldu; devamsızlık yapma, derslerde uyuma, 2. sınavlara az bir gayret göster. Anladığım kadarıyla anadolu lisesindesin, en çok kalınan da 9. sınıf falan değil, en çok kalınan diye bir şey de yok.

Kafaya çok da takma halledersin sıkıntı yapma basit iş, okuluna git yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…