Sınıftaki çocuk beni kıskanıyor

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
Ben asosyal biriyim, öğretmenimiz birkaç ay önce yerimi değiştirdi ve ben o sıralar sınıftaki kişilerle hiç tanışmıyordum, haliyle yeni yerimde dikkat çektim herkes konuşmaya falan çalıştı açıkçası bu benim de hoşuma gitti kaynaştık biraz. bende öğle arasında yanlarına gittim 5-6 kişi falan vardı ben gittiğimde herkes susup şaşkın halde bana baktı ben selam verdim konuştuk falan, ben konuşunca herkes susup beni dinliyordu çünkü ben asosyalim ve ilk defa konuşuyorum, normal olarak insanlar şaşırıyor.

Fakat bu sınıftaki birinin zoruna gitti çünkü o konuşurken sürekli sözünü kesiyordum ve onun sözü kesilmiş oluyordu işte (bilerek yapmıyordum daha sonra farkına vardım) bu çocuk aşırı yakışıklı biri ve sürekli kızlarla konuşuyor. Ben yakışıklı falan değilim, ara sıra kızlar konuşmaya çalışıyor o kadar. Ama benden rahatsız olmuş olacak ki beni küçük düşürmeye başladı, derste birdenbire "sen sakallarını neden almıyorsun" diye bağırarak beni küçük düşürdü (tüy gibi biraz sakallarım çıkmış), bir şey demedim çünkü açıkçası bu çocukla samimi olmam gerek.

Yeterince kişiyle husumluyum bu çocukla da tersleşirsem insanlar sıkıntının bende olduğunu düşünecek. Normalde böyle biri umurumda olmaz, zaten yeterince arkadaşım var. Ama benim sevdiğim bir kızla son zamanlarda konuşuyorlar, bir şekilde çocukla aramı düzeltip bu konuda konuşmam lazım. Direkt çocukla konuşup benimle sorunun ne desem olmaz mı? Açıkçası yardıma ihtiyacım var, nasıl barışabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seni çok iyi anladım. Benimde başıma aynısı geldi. Sana tavsiyem şu: Biliyorum çok zor ama takmamaya çalış. Çünkü her ne kadar lafın kralını soksanda her türlü gömülüyorsun. Hocalarınla konuşmayı bir dene istersen durum ciddiyse.

Give respect get respect.

Muhtemelen karşındaki çocuk sözünü kestiğin için sana kurulmuş ve içten içe öfkeli. Gidip dostum bana neden ters davranıyorsun bilmiyorum, benim sana karşı olumsuz bir duygum yok sorun ne konuşalım mı? diyebilirsin. Ya da derdin ne bilader senin diyebilirsin? İkisi de sorunu çözecektir.

Hayatta en güvendiğim insanlar genelde ilk tanıştığımız zaman anlaşamadığım hatta kavga ettiğim insanlar. Lisede kavga ettiğim bir çok arkadaşla hala görüşürüm, husumetli olduğun halde karşındakine haince hareketler yapmazsan delikanlı ve erdemli bir adam olursan karşı taraf da sana bel altı hareketler yapmazsa çirkin yüzlerinizi görmüş ve kötü durumlarda bile karakterini koruyabilen adamlar olduğunuzu keşfedersiniz.

Unutma sosyal beceriler okulda gelişir, böyle şeylerle karşılaşıyor olduğun için mutlu olabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı