Sınıftaki çocuk rahatsız ediyor

Okul disiplinli biraz hoca duyarsa bize geçmiş olsun. Hem dövmek cozum değil

Bir arkadaşlarıma sorayım. Konuşalım veririz dilekçeyi o zaman. Eyvallah hocam bu arada.
Herkese teşekkürler.

Hocam dövün diyen yok ki, sadece sıkıştırıp göz dağı verin. Bu tarz çocukları çok gördüm. Sen onun üstüne çıkmazsan o senin üstüne çıkar. Ceza falan çok umurlarında değil onların.

Eğer müdür veya öğretmenleriniz sizi umursamaz geçiştirirse ailenle baskı yaptır. Arayıp bağırsınlar veya okula gelsinler. Malum bu ülke de iş halletmek için bağırıp küfür etmek şart oluyor. Çocuksunuz diye sizi takmayıp geçiştirebiliyorlar veya arkadaşınızla öpüşüp barışın falan diyebilirler.

O çocuk biraz haddini aştı zaten. Gerekirse sıkıştırırız.

Benim sınıfımda da dediğin gibi bir çocuk vardı.Dilekçe yazmamı istemişlerdi ama ben gittim yaptığı hareketleri falan filan okul müdür ve müdür yardımcısına anlattım.Çocuğun sınıfını değiştirdiler.Ama çocuk sabıkalıydı yani daha öncede okulda sigara falan içiyordu.Direk değiştirmezler ama dediğin gibiyse sınıfını değiştirirler ve sende kurtulursun .

O öğrencinin neler yaptığını net olarak anlatmamışsınız. Bulaşmak derken neler yapıyor?
Fiziksel şiddet var mı? Davranış ve iletişim sorunları olabilir ama ortada suç sayılacak bir şey yoksa 7. sınıf öğrenciye kimse bir ceza vermez.
TV'lerde, YouTube, Tiktok vs çocukların sıkça izlediği dijital platformlarda şiddet çok sıradan; küfür, argo resmi dil gibi olmuş. Bu durumdan anasınıfı öğrencileri bile etkileniyor. Sizin içinizde de vardır.
Öğrenciler okulda dilini düzgün öğrensin, bilime, sanata, spora ilgi duysun beklentileri ile gönderiliyor. Ama çocuklara bu bozuk sokak dili, argo, küfür, şiddet daha çekici geliyor.
Biz dilimizi doğru düzgün kullanmaya özen gösterirken çocuklar bize "unga bunga zamanından kalma" diyor.
Arkadaşlar birbirine yardım eder. Sosyal davranış sorunu olan, iletişimi beceremeyen öğrencilere belki siz yardımcı olursanız onu kazanır, arkadaşlığınız pekişebilir.
Umarım o arkadaşı dışlamamışsınızdır. Eğer hem kendiniz hem de onun için iyi bir arkadaşlık ortamı istiyorsanız en güzel çözüm, topluca eleştiriden uzak konuşmaktır.
Eleştiriden uzak derken, sakince rahatsız olduğunuz davranışlarını belirterek sizi rahatsız ettiğini söyleyin. Bu davranışlardan vazgeçmesi halinde güzel bir arkadaşlık ortamında hep beraber keyif alacağınızı söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…